Linkatardes! Al CC Jardins de la Pau

La primera activitat, el dissabte 16 de novembre a les 17 h té per títol: Ones Hertzianes i tubs de rajos catòdics, o la Bola de cristal, i serà oferta pel col·lectiu Telenoika.

Amb els participants del taller es proposa crear una televisió analògica que pugui retransmetre per tot el Centre Cívic Jardins de La Pau. Aquesta televisió consta d’un sistema radiant i un plató per a produir els continguts.

Amb el sistema radiant farem emissions de VHF o UHF a aparells de televisió de rajos catòdics instal·lats al voltant del plató, per a descobrir com es feien les retransmissions televisives per mitjà de les a través d’ones hertzianes abans de la era digital.

 El plató està construït únicament amb aparells analògics i amb ells podem crear programes de televisió en directe. A més té un espai per a experimentar amb el Chroma key, una tecnologia que permet substituir un fons pla de color verd amb qualsevol altra imatge o vídeo, fent que els personatges que estiguin fent el programa puguin estar en una infinita de contextos o ambients en temps real. Càmeres i equips de realització es connectaran amb vídeo i àudio analògic i la senyal resultant de la realització televisiva es modularà per a pujar-ne la freqüència per a ser retransmesos amb el sistema radiant. 

 La realització serà d’un videoclip musical en directe. A l’època POP el gènere del videoclip estava començant i sovint els programes televisius dedicats a la música utilitzaven un ampli ventall d’efectes i recursos creatius per a gravar les actuacions dels grups musicals. El videoclip dels 80 i 90 encara segueix sent un referent estètic per als joves d’avui. 

La segona activitat, el dissabte 14 de desembre a les 17 h té per títol: 4 Ojos, i serà oferta pel col·lectiu Playabit.

 L’activitat consisteix en un videojoc experimental en el qual els jugadors necessitaran posar-se ulleres especials per a interactuar amb els diferents nivells i comunicar-se entre ells buscant solucionar puzles que estan dividits en dos colors, on cada jugador mitjançant les ulleres només pot apreciar un.

Buscant trencar amb paradigmes associats als videojocs individualistes plantegem escenaris en els quals la col·laboració i l’experimentació física, visual i espacial juguen un paper primordial. Així doncs incorporem unim noves i velles tecnologies en aquest peça per a aconseguir dividir una mateixa realitat en diferents punts de vista, exagerant així la necessitat d’establir una comunicació recíproca per a solucionar una sèrie d’obstacles que, individualment, no són solucionables.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>