Fem panellets!

Arribades aquestes dates, ja ho tenim tot preparat! Tothom a la cuina! Per si no recordem la recepta, aquí us oferim una amb la que ens lleparem els dits! Bon profit!

Ingredients:

1 kg ametlla en pols
600 gr sucre
3 ous
250 gr patata bullida
la ratlladura de la pell d’una llimona
1 copeta d’anís (opcional)

Massa base:
Barrejar tots els ingredients.
Amassar bé 3 cops en 24 hores o 48 hores (depèn del temps que tinguis) deixant reposar la massa a la nevera tapada amb film de plàstic.

Varietats:
– Taronja confitada: Agafem un tros de massa base, li barrejem taronja confitada triturada i pastem fins que es barregi bé. Es pot fer també amb altres tipus de confitures, les que més us agradin.
– Cafè: amb un tasseta curta de cafè Nespresso o disolent una mica de Nescafè amb aigua (que quedi concentrat). Agafem un tros de massa base i ho barrejem fins que quedi una massa homogènia.
– Cacau: barrejem la massa base amb una mica de cacau en pols.
– Xocolata: un cop tret el panellet del forn, remullem la meitat del panellet amb xocolata per a postres desfeta al bany maria.
– Canyella: fem la forma del panellet i al final, abans de posar-lo al forn, l’arrebossem amb una mica de sucre barrejat amb canyella en pols.
– Codonyat: extenem la massa base com per una pizza quadrada i posem el codonyat a una de les meitats. Després emboliquem el codonyat tapant amb l’altra meitat de la massa i tanquem, com si fessim una empanadilla rectangular. Finalment es talla en trossets quadrats.
– Llimona: barregem la massa base amb una mica de suc de llimona i ratlladura de pell de llimona molt fineta. Quantital al gust.

Cocció:
Tots els panellets s’arrebossen en sucre menys per la banda que tocarà a la safata del forn. Es posen al forn a 200ºC uns 10-12 min. (el temps pot variar depenent del forn, treieu-los quan tinguin un color dauradet) i llestos.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>