School to school

Dimarts, en Lancy ens va presentar el dossier de l’escola de Karidipalli de l’Índia.     

 Aquest és el dossier que vam fer nosaltres per enviar a la nostra escola agermanada.

A través d’aquest programa de la Fundació Vicente Ferrer fem un fascinant intercanvi cultural entre la nostra escola i l’escola del mateix nivell a Karidipalli, un petit poblet de l’Índia. L’objectiu principal és intentar que nens i nenes prenguin consciència de les desigualtats i aprenguin valors de solidaritat i de justícia social. Tot això, per mitjà d’activitats didàctiques cooperatives per treballar a l’aula i, també, amb activitats extraordinàries com xerrades o exposicions a l’escola.

L’escola amb la qual es realitza l’intercanvi és una de les escoles complementàries o de reforç de la FVF, que té l’objectiu d’assegurar que els nens i nenes de les comunitats més desafavorides d’Andhra Pradesh puguin seguir els seus estudis.

La durada del programa pot arribar a ser de 5 anys per treballar tots els aspectes proposats: Cinc grans temes, cadascun dels quals es treballa al llarg de tot un curs. Els temes són els següents: Donem la Benvinguda a l’School to School (Es tracta d’una introducció general per al primer any. On ens donem a conèixer als alumnes d’allà i ells també es presenten i ens mostren on viuen.), Entorn natural (Compartim el coneixement de les característiques del nostre i del seu entorn), Festes i tradicions, Diversitat cultural i Família.

Cadascun dels temes consta d’uns recursos didàctics específics que fan que les tasques didàctiques siguin motivadores i estiguin molt ben organitzades. I també ens ofereixen la possibilitat de consultar informació addicional i si es vol aprofundir més en qualsevol dels temes.

El treball final de cada tema i que es fa cada curs és l’elaboració d’un dossier que recull les feines realitzades i que s’envia a l’altra escola. Nosaltres cada any de la participació hem intentat enviar, a més, documents que es poguessin fer servir a la seva escola com a material didàctic, com fitxes plastificades, puzzles, contes visuals o jocs. Aquesta part final del programa School to School, cada any, amb l’intercanvi de dossiers, és la més emocionant i sovint plena de sorpreses de l’escola amiga de l’Índia. En el següent vídeo podem veure un dels dossiers rebuts i que han pogut veure els nens i nenes de tots els cursos de la nostra escola.

Activitats per cursos