Padrins – Tutoritzacions 6è-P5

padrins-lecturaImatge: Roger Ballabrera

Des de fa uns anys els alumnes de 6è fan de padrins de lectura als nens i nenes de P5. De forma que els grans ajuden a llegir als petits un cop a la setmana.

A més, els alumnes de 6è es converteixen en padrins dels nens de P5 al llarg de tot el curs potenciant una relació personal i afectiva entre ells molt bonica que ajuda als menuts a aprendre a gaudir de la lectura. Els nens grans es responsabilitzen i es comprometen a formar part del procés de lectura dels petits complementant la tasca de les mestres que són les encarregades d’ensenyar el so de les lletres (no el nom) i a posar les bases lectoescriptores.

Per una banda, els padrins ajuden als seus fillols amb les lectures que preparen les mestres, i per l’altra, busquen estratègies perquè els petits les entenguin bé i estiguin motivats.

El vincle que s’estableix entre padrins i fillols dura tot el curs, es fan diverses activitats que traspassen la lectura: intercanvi de petits regals, intercanvi de postals al Nadal, sortida al Palmar, acomiadament dels alumnes de 6è…

És una activitat d’allò més enriquidora per tots plegats.