Moviment sense sortir de casa

Benvolgudes famílies,

ahir després de molts dies a casa, finalment es va poder gaudir d’una estoneta de passeig fora d’aquesta. Tot i que no és tota l’estona que es voldria, estem segures que la mesura ha estat molt ben rebuda per petits i grans.

Portem molts dies tancats a casa i el moviment és igualment necessari.

És per això que avui volem compartir amb vosaltres aquest escrit que hem fet sobre el moviment sense sortir de casa:

MOVIMENT SENSE SORTIR DE CASA

L’infant es mou des de el moment de néixer, i amb el moviment s’expressa, descobreix l’entorn que l’envolta, es coneix a si mateix i els seus límits.

El moviment és essencial i permanent a la vida dels infants i, per tant, ha de tenir un paper destacat a la seva vida quotidiana.

És, a més, una eina excel·lent com element facilitador d’aprenentatges.

La necessitat de moviment

Moltes famílies no teniu jardí, ni una terrassa, simplement disposeu d’un balcó més o menys gran o de finestres.

Sigui com sigui, és el moment, si no l’heu fet ja d’adaptar l’espai i transformar-ho el màxim possible per a que els vostres fill/es puguin moure’s amb seguretat i pugueu atendre a les seves necessitats i al moment del seu desenvolupament.

Potser el saló o l’habitació no podrà estar tan bonica com la teniu normalment, però podem buscar l’estètica i l’ordre igualment encara que adaptem l’espai als més petits, la idea és adaptar-ho el màxim possible per facilitar-nos el dia a dia i poder cobrir les necessitats de moviment i el desenvolupament motor.

Aprofitem Elements quotidians que tingueu a casa

  • Laberint amb el sofà: Aparteu una mica el sofà de la paret per deixar un petit passadís per on podrà passar l’infant o amagar-se.
  • Circuits amb cadires: Tombeu les cadires del menjador de manera que puguin passar per sota. Podeu deixar d’altres ben posades perquè hi puguin pujar. Recordeu sempre supervisar que estiguin ben posades per evitar accidents
  • Una finestra a la imaginació: Les caixes de cartró de diferent mida i volum, plenes de llibres o garrafes d’aigua, per donar estabilitat i els infants podran pujar i baixar. Les podeu omplir de robes, pilotes, peluixos…
  • Si teniu un gibrell per casa també us pot donar joc, per ficar-se dins, per ficar altres objectes, per transportar-les.
  • Amagatalls amb llençols: Amb llençol o teles grans podeu tapar una taula per convertir-la en un amagatall ben divertit. Entrar i sortir, jugar al tat pels més petits “ara i soc, ara no”, amagar objectes, per mirar contes, jugar amb lots..

https://lh3.googleusercontent.com/2Esp5AEnVh1_8iHCM2BBz4OWbG_sNxsnU1UJkwJQUkwYe2ZDr6AyJqLZ9AJy8ZaWQWfAEsbLNO4YdnXFhv1yJa5vGPuJdQ61IBN2CnJIodTVdQ_Km__HPOu5E_LMwLhY-2T5pYchttps://lh3.googleusercontent.com/WwtlY-CO08HCJlNK5w3OkwMQtxD5JFCuGSHq1GKG97PzyuIOiRYqush9WXUcv3Fg8cHvlT-H8PgHFoKaT3PxCkLih3vBgXyiwdkUUeetAuvx2qj9tG5GvXyq9Rh7K81gCDDqxnIhttps://lh4.googleusercontent.com/nhYNTMvq-RJ_7V7SPSb9mqjqFkm89TVDG785w1iviLN1HZfDqJRkwjol-5XbGJ7WVKUFfakq5O5_Am6EQR6J78zwMAjcsgz1AUBP1tiERn9WJONAXBSW7JqwrQBqF7e_vIyhwhs

https://lh6.googleusercontent.com/T2GvvvO5-ozrWsSM0dNyIcLzEoJ548Befu0sRotjEUcbbOV4eV3gJ-xuxFNB4F4VTfO6LREz6zL52kc1K8akU4IfFtaktihL4j7TFCqEQezOA7zkAKjg_XU4vnx0ckHPqTjtMIghttps://lh3.googleusercontent.com/S9zn3VkchsmWPKXax1Gm-GerltMFukZb5XWedEVJYyks5VbJvGkgImrRvjyXz5LhHlRyucz85qL87F9JoAX6H-avf7doIT_gEKp7SX6oTgMt4qOqXwHb_kraSvMC5bkl2DiMgRA

Us passem també un article que exposa la necessitat de promoure el moviment en família i de com podem aprofitar aquests moments per enfortir els vincles i gaudir en família. Moltes de les propostes són aptes per als més petits de la casa, i d’altres es poden adaptar al seu moment evolutiu amb facilitat:

https://criatures.ara.cat/familia/fer-exercici-en-familia-durant-confinament_0_2441755806.amp.html

L’equip de l’EBM Gegant del Pi us envia una forta abraçada en la distància!

Vet aquí els contes del Gegant del PI

#SomdelPi

I recordeu, animeu-vos i compartiu! (ebgegantpi@caldesdemontbui.cat)