Menjador

VEURE MENÚS DE MENJADOR 

L’ESTONA DEL MIGDIA

Entenem que l’estona del migdia és educativa i, per tant, continuem treballant per fer avançar l’infant cap al desenvolupament de les seves capacitats i de la seva autonomia personal, fomentant-li una actitud activa en el moment de satisfer-li les seves necessitats biològiques (menjar, dormir i control d’esfínters) i quan realitza activitats de cura personal (neteja, canvi de bolquer, vestir i desvestir).

L’escola té una cuina pròpia on s’elaboren els dinars per als infants que utilitzen el servei de menjador. S’aposta per oferir una cuina saludable, equilibrada i mediterrània amb la incorporació de nous aliments. Per això esdevé primordial que els aliments siguin de proximitat i també de temporada.

Els menús estan fets per una dietista col·legiada i seguint la normativa que marca la Generalitat. Són variats i adaptats a les edats i a les necessitats de cada infant. Així, hi ha la possibilitat d’oferir menús adaptats a aquelles dietes que hagi de seguir l’infant, ja sigui per prescripció mèdica (celíac, intolerància a la lactosa, a l’ou, o a qualsevol altre aliment), o bé per motius culturals o religiosos.

A l’espai Enxanetes es té en compte que són bebès entre 4 i 9 mesos i que cada un d’ells té un ritme diferent tant d’alimentació com de son, d’acord amb el seu procés evolutiu.

La incorporació de nous aliments es fa de manera progressiva i d’acord amb la família. Per això, es recomana incorporar nous aliments primer a casa de manera progressiva, lenta i en petites quantitats, respectant un interval d’alguns dies (4 o 5) per a cada nou aliment, tot respectant el ritme de l’infant.

Cliqueu aquí i us expliquem amb més detall com ho fem!