Visita d’un missioner combonià

El passat dijous 7, un missioner combonià ens va visitar per tal d’explicar-nos les seves vivències d’una manera amena i amable, i així transmetre’ns tot allò viscut durant aquests anys, els quals ha visitat moltes zones necessitades.

L’Antonio, fill de Barcelona, va estudiar Teologia i va exercir de capellà, fins que un dia va decidir embarcar-se a l’aventura dels més necessitats i per tant convertir-se en missioner. Durant aquest temps ha viscut a diversos països africans, concretament a Etiòpia durant 7 anys i a Sudàfrica durat 12 anys.

Una de les anècdotes que ens va impressionar més va ser l’ocorreguda en un col·legi, quan ell era director.

Ens va explicar que li va donar un llapis a un nen, i aquest tot meravellat li va contestar:”És tot per mi?”. Aquestes paraules li van calar molt fons, ja que el primer en què pensa un nen pobre és en compartir.

Segons el missioner, el missatge o l’aprenentatge sortit va ser: “La pobresa no és no tenir res, la pobresa és compartir”.

Va concloure la xerrada invitant a l’alumnat a mirar amb esperit crític la informació que transmeten els mitjans de comunicació, tot sembrant una reflexió entorn a ressaltar fets propers i de ressò i menysprear fet que passen més enllà d’Europa i que afecten a la societat de territoris més desfavorits.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>