Projecte interdisciplinari 1r ESO: La cèl·lula

L’alumnat de 1r d’ESO ha participat en un projecte interdisciplinari promogut entre les assignatures de Biologia i Geologia i Educació Visual i Plàstica.

Durant les classes de Biologia i Geologia han aprés i estudiat les parts en les que està formada la tant cèl·lula animal, com la cèl·lula vegetal. A més a més, han descrit les funcions que duen terme cadascuna d’aquestes parts anomenades: Paret cel·lular, mitocondris, cloroplast, lisosomes, nucli, vacúol,.. entre d’altres. Paral·lelament en l’assignatura d’Educació Visual i Plàstica n’han creat una, tot usant una combinació de diversos materials, expressions plàstiques i creativitat personal. Cal afegir que podien escollir el fet d’elaborar una cèl·lula animal o bé, crear-ne una cèl·lula vegetal i el disseny, els materials i el passos a seguir per tal de desenvolupar aquesta creació a estat mèrit exclusivament seu ja que, han treballat de manera autònoma tot coordinant-se, en totes les fases del procés.

Per culminar tot aquest treball, l’alumnat ha usat una aplicació de realitat augmentada anomenada Quiver, amb això, la tablet i unes plantilles de la pàgina web QuiverVision.com han pogut visualitzar les parts tant de la cèl·lula animal com de la vegetal, amb tres dimensions. La interacció que ens permeten les noves tecnologies aplicades a l’ensenyament potencia que aquest esdivingui un aprenentatge adquirit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>