L’escola fa una sortida a Barcelona

El divendres 17 de maig vam fer una sortida a Barcelona. El destí era el Castell de Montjuïc, al matí i la presó Model, a la tarda.

L’ Anna Barbany, mestra jubilada del CFA, ens havia preparat dues visites molt interessants per a descobrir la Barcelona reprimida. I, ja al bus, ens va anar ambientant amb les seves explicacions.

Les dues guies del Castell van acabar d’arrodonir una experiència colpidora que va repassar la història de Barcelona des de mitjans del segle XVII fins a l’actualitat. El Castell va ser una fortalesa militar, una presó i, després de la guerra civil, un museu militar. Actualment és un equipament municipal depenent de l’Ajuntament de Barcelona.

Després de fer una ràpida queixalada, i ja sense pluja, vam entrar en un món que ens va atrapar, el de La Model. Tots vam sentir una certa angoixa en passejar per aquell recinte claustrofòbic i repressor. El silenci i la lentitud amb la qual ens hi movíem era tot un indicatiu de com ens va impressionar.

La presó Model es va inaugurar el 1904 i s’hi van executar reclusos fins a l’any 1974, l’últim dels quals va ser Salvador Puig Antich, una de les últimes víctimes de la dictadura, executat amb el garrot vil. Es va tancar ara fa tres anys i la seva superfície, una illa i mitja de cases, es destinarà al barri, tindrà zones verdes i equipaments municipals, com ara una escola bressol, una residència de dia per a gent gran i un poliesportiu.

Vam arribar a Girona cap a les ¾ de 7 de la tarda satisfets de com havia anat el dia.

 

7 comentaris

 1. Irene

  Bona tarda,

  Aquesta ha estat una ruta molt interessant ja que hem recordat molts temes del passat.
  Considero que s´hauria de fer moltes més rutes com aquesta, ja que, tots hem de vetllar per promoure i mantenir la nostra cultura

  Salutacions!

 2. Alexandra Calix

  Va ser una activitat espectacular, plena d’emocions i aprenentatge. Espero ser a l’escola el proper curs, per gaudir d’aquestes sortides.

 3. Daniel Gonzalez Machuca

  Considero que aquesta sortida cultural ha estat molt entretinguda, les dues noies van fer que la nostra visita se’ns fes més amena i entretinguda. També van explicar-nos per totes les etapes per les que va passar el castell durant tota la seva història. Quan va deixar de ploure vam anar cap a la presó La Model que va ser tancada fa tres anys i on ara faran una urbanització amb equipament municipal.

 4. Sebastian Rubio Sorto

  Jo no vaig poder anar-hi. M’hagués agradat anar-hi per saber una mica més de la història de Barcelona del segle XVII. Aquest tipus de temes són interessants i si una altra vegada es realitza una altra sortida igual no m’ho pensaria en anar-hi.

 5. AMINE

  Pel que veig ha sigut una ruta interessant. No vaig poder anar-hi. La sortida cultural és molt interessant sobretot les de Barcelona.
  On m’agradaria anar-hi seria la presó de la Model. Però per l’altra part el Castell de Montjuïc no m’intriga.
  Salutacions !

 6. awa

  Aquesta sortida ha sigut molt interessant per conèixer la història de Catalunya i a més saber com era les presons dels anys 1940.
  Me hagués agradat anar-hi però no he pogut.Quina llàstima un altra vegada serà. crec que estaria molt bé que que hi hagués més activitat com aquesta per informar-ser sobre Espanya i la cultura .

 7. awa

  Aquesta ha sigut una sortida molt interessant per conèixer la història de Catalunya i a més saber com era les presons dels anys 1940.
  me hagués agradat molt anar-hi però no he pogut .Quina llàstima.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>