El període de matrícula ha finalitzat. Podeu consultar el procediment per apuntar-se a les places vacants o a les llistes d’espera AQUÍ


 

El grup de Castellà B1 visita la biblioteca Carles Rahola

El jueves 27 de febrero, la clase de castellano B1 visitamos la biblioteca pública de Girona “CARLES RAHOLA”, nombre de un famoso periodista . Una mujer de 40 años muy amable, que trabaja allí nos estuvo más de dos horas explicando como funciona. Es la biblioteca la más grande de Cataluña. Antes estaba en dos otros edificios en Girona, y ahora está en la calle Emili Grahit. Ahora es un edificio muy moderno con mucha luz natural, muy espacioso, es un espacio ideal para leer y estudiar tranquilamente.
Tiene distintas zonas para niños, adultos, extranjeros, audiolibros, películas y para grupos. Se puede disfrutar de una pausa en la zona de cafetería y tomarse un café. En la biblioteca podéis encontrar un programa cultural todo el año. Es un espacio muy moderno.
La biblioteca es un sitio muy interesante para visitar, es muy cómoda y con tecnología avanzada, donde se puede encontrar libros de varios tipos y varios idiomas, catalán, castellano, francés, inglés, ruso,… etc. Y además de los libros, se puede encontrar películas, series, música… etc.
Lo que nos ha llamado mucho la atención, es la manera de prestar y devolver los artículos, con sólo una tarjeta, que es gratuita y para todas las personas, se puede pasar por una máquina y ya tienes los artículos marcados como prestados en tu cuenta por una duración de un mes que se puede renovar por la misma máquina o llamando por teléfono. Luego, para devolver los artículos, sólo hay que dirigirse a un cajero automático que está fuera y ponerlos dentro, y eso se puede hacer 24 horas cada día.
También, la biblioteca se dispone de un servicio que se llama “ebiblio” que permite de pedir libros por internet. Y con sólo 2€, se puede hacer una tarjeta de cultura, así, se puede beneficiar de descuentos en unos lugares culturales. Para nosotros fue una visita interesante y productiva. También se nota la hospitalidad y la amabilidad de la guía y el personal de la biblioteca en general.

CASTELLANO B1

L​’economia del Bé Comú​ amb en Josep Ma Carbó

El dilluns passat hem continuat el cicle del Març Econòmic amb en Josep Ma Carbó, membre de l’Associació per l’Economia del Bé Comú, que ens ha mostrat, a banda de la deïtat que tenim -el diner- i el funcionament del sistema capitalista, la proposta que promouen: una economia basada en el respecte de la dignitat humana, la justícia social, el respecte pel medi ambient, la solidaritat i la participació democràtica a l’empresa. Els darrers minuts els hem dedicat a comentar com repartiríem els sous en una empresa de manera justa.

Les ecoxarxes, una economia alternativa​ amb en Sergi Regales

El passat 4 de març, dins del marc de la Setmana Econòmica, ens vam aplegar els dos GES per assistir a una xerrada on el Sergi va començar explicant-nos la diferència entre moneda i divisa i les seves característiques. Actualment, ens movem amb divisa i, per tant, sense una base concreta que li doni valor. Seguidament, ens va introduir en el món de les ecoxarxes, xarxes de persones on el valor de la moneda és el temps i, per tant, és un valor segur i igual per a tothom. Vam poder dialogar una mica sobre com es gestiona i com es compagina amb el sistema capitalista, on estem immersos.

Recensió de la xerrada “El negoci de l’aigua”

El dijous 13 de febrer, els alumnes de GES tarda i Català B1 vàrem assistir, a una xerrada sobre el negoci de l’aigua. També ens van acompanyar els companys de Català A2.

Ens la va presentar en Pep Caballé a la nostra escola. Entre altres coses, ens va explicar que la majoria dels ajuntaments catalans tenen el servei de l’aigua en mans privades. Així, vàrem poder conèixer la tipologia d’empreses que hi ha darrere d’aquest negoci, algunes de les quals inverteixen en molts altres sectors. Aquestes empreses multinacionals controlen el negoci de l’aigua, l’exporten i l’exploten. Els ajuntaments només obtenen una petita part del rendiment; si hi tinguessin un percentatge més gran, podrien utilitzar aquests beneficis per fer obres socials i millorar la ciutat.

D’altra banda, vàrem poder analitzar una factura de consum d’aigua. En Pep ens va ensenyar que pràcticament el total de la factura són impostos i taxes, només una petita part és la que es correspon amb el consum realitzat. Tot plegat ens va fer reflexionar i engrescar a pensar sobre què es podria fer al respecte.

L’escriptor Guillem Terribas ens visita

Ahir dimarts, al matí, ens va visitar en Guillem Terribas. Va ser una xerrada molt interessant, d’una hora i mitja de durada, on van assistir els alumnes de GES 1 i GES 2. S’hi va parlar del gust per a la lectura, de perquè un llibre té èxit i també del procés d’editar un llibre. Per comprovar la feina de l’editor, es va llegir un capítol d’un original d’un autor i després es va comparar amb el capítol al llibre publicat.