Per sucar-hi pa, Món Sant Benet

Divendres passat, l’alumnat de 6è vam poder visitar el Món Sant Benet a Sant Fruitós del Bages. Vam gaudir de l’experiència medieval al monestir on les veus, els sorolls i les imatges del passat afloren entre les parets mil·lenàries. Un recorregut pels espais més emblemàtics del monestir (l’església, el claustre, el forn, el celler i les cel·les de la galeria de Montserrat) que ens permetrà posar-nos a la pell dels habitants del monestir i conèixer de primera mà com vivien i quin era el seu dia a dia.

Per sucar-hi pa, el taller de cuina i història medieval que vam realitzar. El pa era un dels aliments més comuns a l’edat mitjana, però de ben segur que no ens imaginem de què podia estar fet el pa de l’època medieval… Des del blat fins als aglans vam conèixer com eren els pans que es menjaven els nobles i com eren els que es menjaven els pagesos. Per acompanyar el pa descobrirem també
la salsa de l’almadroc, condimentada amb refinades espècies vingudes de l’Orient. Elaborarem dues receptes ben diferents (una dels privilegiats: la salsa i una de no privilegiats: el pa) que tastarem un cop acabi l’activitat!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>