P5. El viatge de Kirima

EL VIATGE DE KIRIMA

Al novembre, durant la setmana de la Ciència, vam començar a treballar el tema del canvi climàtic i les seves conseqüències sobre el medi ambient, així com les seves causes.

Per tal d’implicar i conscienciar els alumnes sobre la necessitat de tenir cura del nostre entorn vam treballar el conte “El viatge de Kirima”.

Aquest conte explica la història d’una foca molt valenta que veu com al seu poble fa molta més calor, el cel s’ha tornat de color gris, no hi ha gairebé menjar per a tots, el gel s’està desfent molt de pressa…

La foca Kirima decideix iniciar un viatge per trobar la solució a tots aquests problemes, i així no haver de buscar un altre lloc per viure.

Però el problema era molt més complicat del que semblava, i Kirima necessitaria molta ajuda.

Per sort, els nens i nenes de P5 de l’escola Pau Casals tenien moltes ganes d’ajudar-la, i així va ser com es va iniciar una correspondència entre els nens i nenes i la foca.

Cada vegada que la foca Kirima arribava a un lloc brut i contaminat, els enviava una postal explicant tot allò que havia trobat, i els demanava la seva ajuda. Va visitar diferents llocs: una ciutat, un bosc, una fàbrica, un abocador i una casa.

Els nens i nenes, amb les seves idees i propostes, escrivien una carta a la Kirima, que dipositaven a la bústia de l’escola, amb segell i tot, per tal que li arribés de seguida.

Al cap de pocs dies la Kirima els enviava una altra postal del mateix lloc però amb els problemes solucionats gràcies a les propostes dels nens i nenes.

Un cop acabat el seu viatge, cap al mes de febrer, la Kirima va tornar a casa seva, on va ser rebuda per tots amb molta alegria, ja que havia aconseguit que el seu poble tornés a ser un lloc agradable per viure.

En agraïment als nens i nenes de P5, els va enviar un regal dins d’una maleteta: una xapa personalitzada amb el nom de cadascú i cadascuna, donant-los les gràcies per la seva ajuda.

Podeu trobar més informació al següent enllaç:

http://mediambient.gencat.cat/ca/detalls/Articles/Kirima

1 comentari

  1. Anabel Trejo

    Vale! ahora lo entiendo todo! Vicky me había hablado de la foca Kirima, y sus necesidades, que son las de todos, pero no lo había relacionado con la chapa, y ella no me lo supo explicar :). Muchas gracias, muy buen proyecto. Por nuestra parte, limpiamos la casa con productos no nocivos, sembramos y plantamos lo que podemos, compramos lo más fresco (sin envases) posible, y reciclamos el resto… ojalá pudiéramos hacer más, sobre un problema tan latente, en muchos casos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>