El Servei de menjador: un temps, un espai i un personal essencial.

Com bé sabeu, per la situació actual que estem vivint, en aquest curs els centres escolars hem hagut d’adaptar els espais, les classes, els grups… i això també ha afectat al nostre Servei de menjador. Gràcies al compromís i al sentiment de coresponsabilitat, hem fet possible que aquest transcurs de canvis, de formes de viure i de compartir experiències, estigui sent també una etapa enriquidora i d’aprenentatge.

Per aquesta raó, volem donar les gràcies al nostre equip de Menjador, ja que elles també són Escola. Elles són les nostres professionals, les que s’encarreguen de garantir la continuïtat dels aprenentatges amb els nostres infants en la franja del migdia. Elles són les nostres monitores, les que fan possible que aquests canvis també els puguin viure de la millor manera, intentant extreure dels nostres petits i ja no tan petits, el seu millor somriure. Elles són l’altre vessant de l’educació dintre dels centres educatius, les que també ensenyen que jugar és compartir, que compartir és aprendre i que aprendre significa créixer i per tant, créixer és la clau per ser millor persona.

I no només això, sinó que tenir l’espai de Menjador és donar un espai informal i diferent, on també els adults aprenem dels més petits. Cal escoltar-los i veure quines són les seves preocupacions i donar així, resposta a les seves inquietuds. 

Elles també són essencials i sempre tenen missatges positius per tots els infants i busquen maneres de fomentar  dinàmiques de cohesió i cooperació entre el grup d’iguals. 

Com bé diuen les nostres professionals, amb una abraçada dels nostres petits recomponem forces i amb les seves mirades d’innocència, ens aturen el temps i ens traslladen a un altre moment temporal, on els problemes no importen i el que realment és valuós és viure aquella ocasió amb ells i elles, els nostres petits i ja no tan petits. 

Moltes gràcies per la vostra tasca tant essencial i alhora educativa, entre tots i totes Som Sardana!

Judit Barroso 

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>