El pati, un espai de joc i de descoberta del món .

El nostre pati preten oferir un entorn ric en estímuls, que afavoreixi la creativitat dels infants i que, a més, sigui saludable i sostenible. Donem molt protagonisme a la natura perquè entenen que té un paper determinant en el desenvolupament integral de l’ésser humà.

Jugar en espais naturals com l’hort fomenta que els nens i nenes siguin més actius, desenvolupin la imaginació, observin i coneguin la natura. Reben gran quantitat d’informació sensorial que arriba a través dels materials vegetals i minerals que trobem  (pinyes, fulles, troncs, pedres…). I és que els elements naturals es presenten amb una varietat de formes, olors, colors, sons i textures.

Si afegim la fascinació que senten els nens i nenes davant el descobriment del món animal, i les oportunitats d’aprenentatge que aquest presenta, ens adonarem que el pati i l’hort són espais de joc però alhora de descoberta científica.

 

 

Per als infants el moviment és important i jugar en espais naturals cobreix moltes de les seves necessitats. Al pati poden trobar grans possibilitats de desenvolupar la consciència espacial i el desenvolupament d’habilitats motrius de diferent tipus com: saltar, escalar, rodar, gronxar-se, etc. Aquest tipus de joc basat en el moviment corporal permet a l’infant que descarregui les seves tensions.

Els beneficis per a salut dels infants i adults són un altre gran aspecte a destacar. Jugar i aprendre a l’aire lliure millora la salut física i psíquica de les persones. El contacte amb la natura no només beneficia les persones de manera individual, sinó també social.

Un infant que ha après a estimar la natura i a cuidar-la des de petit, acompanyat d’adults que donin suport a aquesta connexió, és molt més probable que estigui disposat a defensar-la. D’aquesta manera contribuirem a què les noves generacions creixin estimant i protegint la natura.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>