PROJECTE DINOSAURES P5A

La metodologia basada en projectes permet als infants aprendre de manera significativa despertant l’interès i la curiositat en investigar, pensar, respectar les opinions dels companys i companyes, fomenta també el treball en equip per aconseguir un objectiu comú entre molts altres beneficis.

Els nens i les nenes de P5A fa uns mesos que estan endinsats en el projecte del nom de la classe. Entre diverses opcions possibles es van iniciar les votacions i finalment va guanyar “Els Dinosaures”. Els infants ja sabien moltes coses relacionades amb aquests animals i partint dels seus interessos iniciem el nostre projecte. Moltes descobertes han fet i amb molt d’interès i il·lusió han anat descobrint moltes altres informacions relacionades amb aquests increïbles animals. Sabem com naixien i quina sorpresa van tenir a l’hort amb la mare carnotaure i els ous de gel!, com vam gaudir fent el niu i portant l’ou a casa! Ja sabem on vivien els dinosaures, que menjaven, com eren les dents d’un T-Rex, hem mesurat els dinosaures més grans i els més petits i els hem comparat amb nosaltres, també nosaltres ens hem mesurat.

A la classe hem tingut moltíssims dinosaures i els nens i nenes estaven força encuriosits per saber com es deien, així que hem anat buscant informacions en diferents fonts  (llibres, murals, vídeos…). Per identificar-los escrivíem el seu nom i els agrupàvem per manades al nostre particular museu. També ens hem desplaçat com els dinosaures. Hem estat molt enfeinats fent de paleontòlegs i paleontòlogues picant fòssils, buscant més al pati i fent volcans al sorral!… I si la pandèmia no ens permet fer la sortida a un  museu de dinosaures que tant desitjàvem, les tecnologies ens han ajudat a portar-los al pati de l’escola!

Finalment hem fet volcans i un meteorit per simular l’extinció dels dinosaures.

Volem agrair a les famílies la vostra col·laboració aportant informacions, dinosaures, fòssils, volcans… Aquests moments en què els vostres fills i filles expliquen el que porten de casa són únics i molt especials!!

Us deixem un vídeo amb un tastet de les activitats que hem anat desenvolupant.

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>