Menjador, jocs i tallers

S'ha produït un error en obtenir un àlbum extern. Comproveu l'adreça de l'àlbum. Ajuda.

Amb aquest article, volem ensenyar als pares, a que dediquem el temps lliure que ens queda després de dinar.

El Projecte de Menjador inclou una part d’aprenentatge que és pròpia de l’alimentació i de l’activitat educativa del lleure. Les monitores no fem una tasca únicament de vigilància sinó també educativa. L’estona de menjador possibilita treballar els aspectes propis de l’hora de dinar, i també aprendre a gaudir del temps lliure a través de l’organització del joc i d’aspectes creatius que ajudin al desenvolupament de l’autonomia personal. Creiem important que el Projecte del Menjador Escolar sigui una continuïtat del Projecte Educatiu de l’escola.

 

La intervenció en el temps de descans i pati passa per promoure activitats dirigides: jocs d’interior i d’exterior, treballs manuals, cançons i danses, etc., i activitats proposades pels mateixos nens.

L’objecte fonamental del menjador es troba en el seu caràcter educatiu, en aspectes tals com la higiene, l’alimentació, la salut, alhora que la formació d’hàbits de comportaments socials relacionats amb saber menjar i estar.

Activitats i tallers

Durant l’estona de lleure del menjador hi ha una estona per jugar lliurement al pati. Els alumnes tenen activitats organitzades per les monitores. Les activitats que programem són de caràcter lúdic i són de diferents tipus, jocs, tallers, esports, contes…

El centre d’interès sempre va lligat al de la escola i les festes comunes com la castanyada, el nadal, carnestoltes … Les activitats la majoria de les vegades aniran lligades a la decoració del menjador, perquè ho sentin més seu i no simplement on entren a menjar, també es faran algunes per emportar a casa com la de nadal, carnestoltes…

De 1r a 6è mai s’obliga a cap infant a realitzar activitats manuals, entenem que passen molta estona a classe fent treballs i l’hora del menjador a molts els serveix per dispersar-se una mica en el joc.

Activitats i tallers de l’últim trimestre

Els alumnes de P4 i P5 mengen de 12 a 13 i com tenen dues hores lliures després de dinar, les repartim de la següent manera, de 13 a 14 a la sala de plàstica, biblioteca o sala de jocs, fan tallers, jocs, contes , etc, de 14 a 14.40 van al pati i tenen joguines i pilotes, i a les 14.40 fem fila per anar als lavabos per rentar-nos mans i cara per tornar a classe.

Aquest trimestre, a part de les manualitats que després poden portar-se a casa estan fent les parts d’un mural que un cop muntat al menjador de P3 quedarà una decoració molt alegre i primaveral.

Els alumnes de 1r a 4t tenen l’opció de fer tallers a l’aire lliure on realitzem treballs manuals per dur-se a casa o per adornar el nostre menjador, i per a aquell que no li vénen de gust les manualitats disposem de pilotes, cordes, joguines ….

També busquem activitats especials per als nens de 1r a 6è que algun voluntari s’ofereixi a ensenyar-nos, com aquest mes d’abril que ens ha acompanyat el Carles, coordinador i entrenador de l’Escola Rugby a QER. Ha estat ensenyant per cursos als alumnes, han après el més bàsic del joc, han fet mini partits dins de l’horari que disposem, a més ha ensenyat els principals valors que transmet el Rugby que són:

Humilitat i treball en equip: acceptar que hi ha persones amb una diversitat de qualitats que poden ser útils en el moment del joc i que hi ha espai per a cada un. El resultat depèn de l’esforç de tots. L’individualisme no existeix si es vol arribar a l’objectiu vital de guanyar el joc. Motivació: correspon a l’impuls individual per aconseguir un objectiu. La motivació és un valor relacionat amb l’actitud, amb les ganes i la raó que passa tant pel cap com pel cor. Amistat: Les experiències que es viuen en conjunt fan que aquestes persones coneguin el positiu i negatiu dels seus companys. Aquesta amistat s’origina i enforteix en el tracte.

Per al que ens queda de curs ja està tot organitzat i us convidem a que si coneixeu voluntaris que ens poden ensenyar alguna activitat especial a l’hora del menjador ens feu arribar les vostres propostes per veure si podrien encaixar en l’horari que tenim i perquè edat i començar a preparar el proper curs. En secretaria us podran dir com comunicar amb nosaltres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>