Una iniciativa molt interessant per part de dues alumnes del centre

La Carla Sànchez i la Mariona Ripoll han creat aquest vídeo de conscienciació, ple de intel·ligència, sensibilitat i valentia. Elles mateixes són les encarregades d’explicar-nos la seva iniciativa.

Som la Carla Sànchez i la Mariona Ripoll de 1r de Batxillerat, les creadores de la productora Evicted Soul. El projecte d’Evicted Soul va sorgir de la passió per les creacions audiovisuals que compartim. Efectivament, el que fem són vídeos musicals i curtmetratges entre d’altres, ja que és un contingut molt variat. Aprofitant que la Carla es CODA ( Filla de pares sords) incloem la llengua de signes en les produccions, per a que sigui molt més accessible. Vam trobar molt necessari donar a conèixer el món de la llengua de signes i la comunitat sorda, creant aquest vídeo.

L’objectiu d’aquest vídeo és informar sobre la situació que pateix la comunitat sorda i adonar-nos de que quasi ningú sap sobre les persones sordes i com conviuen amb nosaltres.

La llengua de signes catalana va ser aprovada com a llengua oficial al 2010 fa molt pocs anys. Però des de fa milers de segles que els sords es comunicaven amb aquesta llengua que tan poc es coneix.

Volíem sobre tot centrar-nos en el tema de l’educació. Pensem que seria una bona idea que es pugui aprendre a les escoles, ja que es poden treballar moltes coses com expliquem al vídeo. A més és molt divertida d’aprendre, ja que hi ha molt material que ara mateix s’utilitza i fan de les clases un aprenentatge variat i inclusiu.

 

1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>