Un Sant Jordi com els d’abans

Divendres 22 d’abril el centre es va omplir de festa per celebrar la diada nacional del llibre, i l’institut es va omplir de tallers, premis i roses. Les dues primeres hores van ser lectives, i, per tant, cada grup va fer classe amb normalitat. A la segona franja, és a dir, en les dues hores entremig, els alumnes d’ESO van poder gaudir de diversos tallers que els alumnes de primer de batxillerat havien organitzat per a ells. Els tallers eren molt diversos, i n’hi havia per tots els gustos; des de màgia en anglès fins a la construcció d’un coet! Per altra banda, pels alumnes de 2n de batxillerat van ser organitzades xerrades d’exalumnes de cara a enfocar el seu futur després dels estudis postobligatoris. Les xerrades no van acabar de funcionar, ja que hi van assistir pel cap baix un terç dels alumnes. La causa és fàcil de deduir: a una setmana de la setmana d’exàmens hi ha qui prefereix estudiar, i a més a 2n de batxillerat els alumnes ja tenen una idea més clara del que volen fer, i una xerrada sobre la tria d’un futur que ja tens triat no és necessària. Cal preguntar-se si aquestes xerrades haguessin tingut més sentit a 1r de batxillerat. Finalment i, per altra banda, els alumnes de cicles formatius van participar en diversos concursos de cuina que consistien en l’elaboració de diferents plats.

Finalment, després dels tallers, concursos i xerrades, a la tercera franja el dia, tots els alumnes de tots els cursos es van reunir al pati entre l’edifici blau i roig i l’edifici verd. L’ambient entre els alumnes era de nervis. Tothom volia saber els guanyadors i guanyadores dels concursos del centre. Dos alumnes de 1r de batxillerat A, la Nora Carreras i l’Oleguer Arola, van ser els encarregats de conduir i presentar una cerimònia marcada pel bon ambient i les cares de felicitat dels premiats. La dinàmica era senzilla: els presentadors acompanyats de professors dels departaments respectius interpel·laven als guanyadors i finalistes perquè s’acostessin, i allà rebien una rosa amb el premi corresponent a cada categoria. Els guanyadors de cada categoria s’emportaven una entrada de franc al parc temàtic de Port-Aventura World, en la sortida que organitza cada any el centre a finals de curs, pels volts de juny, i els finalistes eren recompensats amb el val per un pastís fet pels alumnes del cicle de cuina. L’ordre era per categories, i en cada categoria s’anava entre el curs més baix fins al més alt. Es va començar amb els Jocs Florals, concretament en el concurs de poesia.

La finalista de 1r i 2n d’ESO va ser Emma Marín Dubois, i la guanyadora de l’entrada a Port-Aventura World va ser Núria Gerbeau. Tot seguit, es van repartir els premis de poesia de 3r i 4t d’ESO, on el finalista va ser Fran Silva Gonzalez, i la guanyadora va ser Mireia Carrascosa. En últim lloc, a la categoria de batxillerat i cicles formatius el finalista va ser Guillem Ovalle, i la guanyadora Sidra Safar. Després de la poesia tocava la prosa, i com en l’altra categoria es va anar de més petits a més grans. El finalista de 1r i 2n d’ESO va ser Gabriel Bonyer, i la guanyadora Maria Martínez Junyent, i dits els premis de 1r i 2n, tocaven els de 3r i 4t; la finalista va ser Bruna Martínez Arias, i la guanyadora Lucia Araque. A batxillerat i cicles formatius, la finalista va ser Paula Iglesias, i la guanyadora de l’entrada gratuïta a Port-Aventura va ser Irene Chacopino.

Dites i dits les guanyadores i guanyadors del certamen literari dels jocs florals, es va seguir amb el lliurament de premis dels concursos de llengua estrangera. Ja fa un parell de cursos que el departament d’idiomes també s’ha afegit als Concursos de Sant Jordi premiant els textos de l’alumnat en anglès i en francès. Aquests dos certàmens no es recompensaven amb entrades gratuïtes a Port-Aventura, sinó amb pastissos pels finalistes i esmorzars gratuïts a la cantina.

Llengua Concurs Finalistes Premis simbòlics
Anglès Shakespeare’s posters (1r-2n ESO) Sia Craven i Mauro Lopez (2n) Sofia Tudela, Maria Font, Marc Valera i Eric de la vega (1r D)
Anglès “What’s up Juliet?” (3r i 4t ESO) Noa Ibañez i Paula Tirado (3r B) Mar Eroles i Marc Delgado (4t B)
Anglès Shakespeare’s tiktoks (1r BAT) Samuel Sanguineti i Jack Hayes Matilda Cristancho i Nora Carreras (1r A)
Francès Cal·ligrames (1r ESO) Alex Rodriguez Ainhoa Quesada (1r C)
Francès Còmics (2n ESO) Aitor Perez, Nora Puche, Valeria Carrasco i Africa García Malika i Khadija Rifilatifi, Emma Marin i Ona de la Torre
Francès Poesia (3r ESO) Carla Joy McKetty, Diego Guzmán, Estela Cara i Emma Lopez Júlia Martos, Abril Eguia, Laia Martinez i Sofia Horner
Francès Relat de suspens (4t ESO) Anna Duran, Alexia Simon i Júlia González Vinyet Sintes, Claudia Soto i Laura Clavero

 

A més dels concursos literaris, a l’institut també hi ha lloc pel pensament filosòfic. És el cas dels aforismes, preposicions breus i enginyoses que enuncien una norma, en aquest cas filosòfica.

Curs Finalistes (pastís) Guanyadors (Portaventura World)
Aforismes 1r-2n ESO Africa Garcia Prieto (2n C) Heide Ferrer Guisado (1r A)
3r-4t ESO Oscar Costareli Anton (3r D) Bruna Martínez Arias (4t B)
BAT-CCFF desert desert

 

Dits els premis d’aforismes, calia reconèixer la feina realitzada pels alumnes de cicles als concursos de cuina. Primer es van anunciar els guanyadors i finalistes del concurs de tapes, i tot seguit els del concurs de pastissos. En aquest cas hi havia un premi pel guanyador, que  s’emportava una entrada pel parc temàtic, i un pels finalistes, que obtenien un dinar al restaurant pedagògic del centre.

Concurs Finalistes (dinar al restaurant pedagògic) Guanyadors (Portaventura World)
Tapes Carla Padrós i Valeria Melean Rubén Muñoz i Albert Obrador
Pastís Sant Jordi Kyra Hawkrs Maria Perez i Susana Aranda

 

Ja per anar acabant es van lliurar els premis al millor disseny de carpeta pel curs 2022-2023, que va guanyar la Laura Camassa Puche i el premi al millor disseny de catifa de corpus, que va guanyar el grup format per Sofia Horner, Clàudia, Mònica Fradera i Ainhoa de 3r d’ESO C.

En acabar la cerimònia i en fer els agraïments, el nostre discjòquei Víctor Lamote va posar a ballar tots els assistents. Després de la gala, tothom va anar cap a casa per gaudir d’un Sant Jordi passat per aigua, però que podíem gaudir en plena normalitat després d’un parell d’anys.

Text: Oleguer Arola

Fotografies: Alumnes del taller “Cobertura audiovisual de la diada” (4t d’ESO)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>