Fa alguns anys si ens haguessin parlat de pastís de pastanaga, la gran majoria hauríem fet cara d’estranyesa. Avui dia el conegut com a carrot cake és, sens dubte, un dels pastissos més populars. A més, és relativament senzill de preparar. Qualsevol persona, seguint bé els passos, pot atrevir-se a preparar aquesta exquisidesa a casa seva.
Procedeix de la cuina anglesa, però cada cop té més bona acceptació a casa nostra. Cuinar-lo és una bona proposta per fer a casa, amb la família o els amics. A més de ser molt bo, és un pastís molt saludable. Aquí en teniu la recepta. Us en llepareu els dits!
Ingredients:
350g de pastanaga ratllada
250g de farina de blat
4 ous
120g de sucre normal
150g de sucre moreno
250ml d’oli d’oliva suau
Una culleradeta de canyella
Un pessic de sal
2 cullerades de llevat
Per la cobertura del pastís:
800g de formatge Filadèlfia
140g de sucre glacé
Preparació:
1.- El primer que farem serà barrejar una part de la farina, el llevat, la sal i espècies.
2.-En un altre bol barregem bé els ous amb els dos tipus de sucre fins que s’integri el sucre.
3.-Agregem la barreja de farina a poc a poc, fins que es quedi una barreja homogènia.
4.-Seguidament incorporem les pastanagues.
5.-L’oli serà l’últim, l’agregem a poc a poc en forma de fil fins que s’integrin tots els ingredients bé.
6.- Engreixem un motlle de forn d’uns 20 cm de diàmetre. Incorporem la mescla i la posem al forn a 180 graus durant uns 45 minuts.
7.-Un cop llesta, retirem i deixem refredar, i mentre fem la cobertura.
8.-En un bol barregem la crema de formatge a temperatura ambient, amb el sucre glacé fins que s’integri tot.
9.-Quan estigui fred el pastís el partim per la meitat i farcim amb la cobertura.
10.-Cobrim amb tota la cobertura de formatge el pastís i el posem a la nevera perquè es refredi.
Autores: Marta Raiteri i Carlota Ferran