Com fer un pastís de pastanaga o ‘carrot cake’

Fa alguns anys si ens haguessin parlat de pastís de pastanaga, la gran majoria hauríem fet cara d’estranyesa. Avui dia el conegut com a carrot cake és, sens dubte, un dels pastissos més populars. A més, és relativament senzill de preparar. Qualsevol persona, seguint bé els passos, pot atrevir-se a preparar aquesta exquisidesa a casa seva.

Procedeix de la cuina anglesa, però cada cop té més bona acceptació a casa nostra. Cuinar-lo és una bona proposta per fer a casa, amb la família o els amics. A més de ser molt bo, és un pastís molt saludable. Aquí en teniu la recepta. Us en llepareu els dits!

Ingredients:

350g de pastanaga ratllada

250g de farina de blat

4 ous

120g de sucre normal

150g de sucre moreno

250ml d’oli d’oliva suau

Una culleradeta de canyella

Un pessic de sal

2 cullerades de llevat

Per la cobertura del pastís:

800g de formatge Filadèlfia

140g de sucre glacé

Preparació:

1.- El primer que farem serà barrejar una part de la farina, el llevat, la sal i espècies.

2.-En un altre bol barregem bé els ous amb els dos tipus de sucre fins que s’integri el sucre.

3.-Agregem la barreja de farina a poc a poc, fins que es quedi una barreja homogènia.

4.-Seguidament incorporem les pastanagues.

5.-L’oli serà l’últim, l’agregem a poc a poc en forma de fil fins que s’integrin tots els ingredients bé.

6.- Engreixem un motlle de forn d’uns 20 cm de diàmetre. Incorporem la mescla i la posem al forn a 180 graus durant uns 45 minuts.

7.-Un cop llesta, retirem i deixem refredar, i mentre fem la cobertura.

8.-En un bol barregem la crema de formatge a temperatura ambient, amb el sucre glacé fins que s’integri tot.

9.-Quan estigui fred el pastís el partim per la meitat i farcim amb la cobertura.

10.-Cobrim amb tota la cobertura de formatge el pastís i el posem a la nevera perquè es refredi.

 

Autores: Marta Raiteri i Carlota Ferran

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>