Taller sobre la filosofia Lean Management al nostre institut

Text i imatges: Jorge Cereijo

El passat divendres, a la classe d’economia de primer i segon de Batxillerat,  ens va visitar Benet González Blasco, Enginyer Tècnic Industrial i que treballa com a consultor d’empreses i formador a Universitats, Cambres de comerç i el departament d’ensenyament entre d’altres.

En Benet es dedica a aplicar les tècniques de gestió eficient o Lean Management arreu del món i en tot tipus de sectors o organitzacions. Aquestes tècniques van sorgir als anys 70 amb la intenció de satisfer les necessitats de les empreses per ser més ràpides, dinàmiques i flexibles en un entorn de canvi constant i per afrontar els profunds reptes tecnològics, culturals i socials.

L’any 2016 el vaig conèixer quan donava una formació per a professorat enfocada a la gestió d’un centre educatiu. Em va cridar l’atenció la manera com aplicava ,des d’una vessant pràctica, la filosofia Lean en les nostres tasques de planificació i gestió al centre.

La formació que va realitzar amb l’alumnat seguia en la mateixa línia , aplicació pràctica amb jocs didàctiques que evidenciïn la importància de la observació del procés mitjançant el joc: “Bike game”  i la dinàmica d’eliminació dels malbarataments , l’estandardització i el treball en equip mitjançant el joc: “Numbers Game”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>