SANT JORDI 2018

Realment, ha estat una celebració de la Diada de Sant Jordi extraordinària, amb un ampli ventall d’activitats culturals i lúdiques, i amb la participació de tota la comunitat educativa.

Ben d’hora es va concentrar tant l’alumnat d’ESO i Batxillerat i com tot el professorat al gimnàs per gaudir d’actuacions musicals i teatrals, la lectura de poemes i textos literaris i per fer el lliurament dels premis, tant literaris, organitzats pel Departament de Llengua Catalana i el Departament de Llengua Castellana, com fotogràfics, organitzats pel Departament d’Educació Visual i Plàstica i pel Departament de Matemàtiques.

A continuació, us mostrem un carrusel amb algunes de les imatges del lliurament de diversos guardons literaris i de les actuacions del nostre alumnat:

Nois i noies que han estat guardonats i guardonades per les seves obres literàries en el concurs de Sant Jordi del Departament de Llengua Catalana (Prosa, Poesia i Microrelat):

Guardons del Departament de Llengua Catalana

I ara, un carrusel amb les fotografies de les persones guardonades (alumnat i professorat) als dos concursos fotogràfics:

Per a més informació sobre els dos concursos fotogràfics, podeu consultar aquests enllaços:

Bases del concurs de fotografia matemàtica

Notícia sobre el Concurs de fotografia matemàtica

Bases del concurs fotogràfic d’EViP

Notícia sobre el Concurs fotogràfic d’Educació Visual i Plàstica

Durant els dos patis, van arribar els moments de distensió i de comprar roses i deliciosos pastissos o fer intercanvi de llibres a les paradetes que l’alumnat de 4t d’ESO va preparar:

Entre les 11 i les 13 hores, es van organitzar dues franges d’activitats, on l’alumnat (i també el professorat) va poder gaudir de diversos tallers relacionats amb Sant Jordi, així com jocs medievals (com bitlles catalanes, “el cavaller i l’anella”, tir amb arc, malabars, precisió amb anelles, tir al mocador o “atac al castell amb frisbees”) a la pista gran i zumba al gimnàs. Aquí en teniu un bon tastet:

Després del segon pati, tota la comunitat educativa vam poder gaudir d’una mostra de cultura popular catalana. Ens referim a la presentació en públic dels grups de Ball de Bastons que s’han creat aquest curs al primer cicle de l’ESO i dels tres capgrossos elaborats amb la complicitat de l’alumnat de 4t d’ESO d’Educació Visual i Plàstica i de la mà del professor Adrià Ortiz, President de la Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya.

Vam tenir l’honor de comptar per al bateig dels nostres tres capgrossos amb la Colla de Geganters i Grallers de Barberà del Vallès que, seguint el protocol, van solemnitzar el moment de la presentació oficial dels nostres flamants capgrossos i van venir acompanyats d’alguns dels capgrossos de la nostra població, com els dos Massers de protocol, el Bomber i el Bruixot i, junts, van fer els balls de lluïment.

Aquí us presentem els nostres capgrossos, són la ROMA, el NI I el CA:

La trentena de nois i noies que formen els tres grups de Ball de Bastons del nostre institut també van participar en el Ball de Lluïment, acompanyant els capgrossos. A continuació, van mostrar-nos diverses coreografies d’arreu de Catalunya, acompanyats de l’Adrià Ortiz i ballant al so de la música de Joan Macias Bonet, un jove compositor i músic procedent de Salou. Aquí en teniu una mostra:

La presentació i actuació dels Balls de Bastons i la presentació en societat dels nostres capgrossos han estat la cirereta del pastís dins la celebració del Sant Jordi d’enguany, alhora que l’Institut La Romànica ha esdevingut un referent en la inclusió de la cultura popular catalana.

Per ampliar la informació, podeu consultar el següent enllàç, on hi trobareu la notícia que hem publicat a la nostra pàgina web sobre aquesta fita històrica, així com enllaços a diversos mitjans de comunicació locals i comarcals que s’han fet ressò de la notícia:

Article “L’Institut La Romànica amb la CULTURA CATALANA”

 

GRÀCIES A TOTA LA COMUNITAT EDUCATIVA PER FER POSSIBLE AQUESTA EXTRAORDINÀRIA DIADA DE SANT JORDI!

 

Volem fer notar que, malauradament, no podem publicar la majoria de fotografies on apareix gran quantitat d’alumnes, donada la dificultat per identificar tot l’alumnat que hi apareix, ja que molts nois i noies no tenen el permís de les seves famílies per publicar la seva imatge.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>