mSchools Student Awards

Són aquests, dies difícils per la comunitat educativa del nostre institut, però, tot i això, també hi han petits moments d’alegria com el que us volem compartir.

Des de l’inici d’aquest curs, el professor Ricardo Bárcena del Departament de Tecnologies ha posat en marxa, de forma experimental, la proposta didàctica App Education, dins el Programa mschools, en els cursos de 3r d’ESO de Tecnologia i 4t d’ESO d’Informàtica de l’Institut La Romànica.

mSchools és un programa de mEducació amb múltiples facetes, impulsat per Mobile World Capital Barcelona i amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i GSMA.

Tot i les dificultats trobades al llarg d’aquest curs, hi ha hagut un grup d’alumnes que ha aconseguit arribar a donar forma el seu Projecte Help i presentar-ho al mschools Student Awards, la fase concurs del projecte mschools, on hem aconseguit molt bons resultats. Un exemple d’això, ha estat la classificació per a la fase final del mSchools Student Awards d’un equip de cinc alumnes del nostre institut d’entre més de 50.000 aspirants d’arreu de Catalunya.

Heu aconseguit tot un repte i, ser-hi, ja és tot un premi en si mateix.  L’enhorabona!

 

El dissabte dia 9 de juny a les 9:30 del matí, a la Farga de l’Hospitalet, després d’unes setmanes de mot treball, per fi es va celebrar la final dels mschools Student awards, i allà va estar representat l’Institut La Romànica amb l’equip ZettaByes, format per Sergi Ortiz, Pol Ubago, Joan Sánchez, Pol Soriano i Elías Jaghjough, i el seu projecte HELP:

Si els veieu pels passadissos, els podeu felicitar.

 

Si teniu curiositat, aquest és l’enllaç a la web on han anat penjant part del seu treball:

https://zettabyteschool.wixsite.com/zb-help

HELP és una aplicació dirigida, bàsicament, al col·lectiu femení, que pretén donar seguretat en situacions de vulnerabilitat de les dones creant una xarxa d’ajuda per tal de dissuadir als agressors. Una xarxa social on les dones són les que decideixen els membres del seu cercle de confiança i al que podran demanar ajuda de forma ràpida, fàcil i eficaç si es troben en una situació de perill.

L’aplicació permetrà geolocalitzar la posició de la usuària i enviar la petició HELP als seus contactes per tal de que puguin socórrer-la, a la vegada que s’enviarà l’avís al 112 si fos necessari. Aquesta app no substitueix les funcions del 112, les complementa en el moment més important, aquell en que pot iniciar-se una agressió i encara no ha pogut arribar el 112 al lloc dels fets o no se’ls ha pogut avisar.

Aquí teniu el tríptic explicatiu:

Han creat també un vídeo promocional de l’app, per tal de mostrar de forma pràctica i visual, com funcionaria en un cas real. Diuen, que val més una imatge que mil paraules. El vídeo ha estat protagonitzat per les companyes Nuria Manchón, Nuria Carmona i Judith Teixidor de 4t A:

I… aquí teniu el vídeo promocional:

 

El Projecte HELP ja va crear molta expectació dins la comunitat educativa de l’institut, fins i tot més enllà de l’àmbit més proper al centre, abans de la seva presentació en societat. A la Farga de l’Hospitalet, lloc on es duia a terme la final, no va ser menys. Un gran nombre d’assistents com a públic es va apropar a l’estand on Sergi Ortiz, Pol Ubago, Joan Sánchez, Pol Soriano i Elías Jaghjough els van explicar els objectius de l’app, el seu funcionament, el model de negoci i d’altres característiques que els van resultar molt interessants. Fins i tot el jurat va mostrar un gran interès per detalls més concrets del projecte:

Molt bons comentaris respecte de la idea de l’app i molts vots rebuts per part del públic en un sistema de votació semblant al d’Eurovisió, el què sempre és un handicap. Fins i tot va haver qui va comentar que s’enduia els tríptics de l’aplicació per a la seva empresa per tal de fer-ne difusió allà, motiu de satisfacció per a l’equip vista la transcendència del seu projecte més enllà del concurs.

Aquí teniu el tríptic informatiu sobre el Grup ZettaBytes:

Un cop finalitzada la jornada i ja a l’acte de lliurament de premis, hi va haver una petita decepció al no resultar guanyadors en la seva categoria, segurament per un speech (presentació) de 2 minuts en anglès que no va sortir del tot bé per culpa dels nervis del moment i de la falta de temps per assajar-ho els dies previs.

Tot i això, aquest resultat i les bones valoracions rebudes al llarg del matí han reforçat les ganes de l’equip per continuar en el desenvolupament de l’app i tirar endavant el projecte. Els propers passos, fer difusió del seu treball i de les seves idees a nivell local per trobar els col·laboradors i patrocinadors que els permetin desenvolupar aquest projecte tan necessari en el temps que viu la nostra societat.

App education és una proposta didàctica dirigida a 3r i 4t d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius, centrada en el disseny d’aplicacions i el desenvolupament de prototips, amb el suport de professionals en actiu d’empreses líders en el sector i disponible en anglès i català.

mSchools ha celebrat la seva cinquena edició, acollint un total de 580 concursants, 118 projectes finalistes, on ens trobàvem nosaltres, i més de 2000 persones assistents:

Tota la comunitat educativa estem molt orgullosos de la vostra capacitat de treball, de persistència i la vostra capacitat d’innovació.

 

2 comentaris

 1. Eva

  Em sembla molt interessant la vostra aplicació.
  La meva feina consisteix, massa vegades, en recollir aquestes/aquests joves després d’una agressió. Si amb la vostra aplicació aconseguim salvar no més una d’aquestes persones, hauria valgut la pena.
  Pares/mares i tothom que col·labora i treballa amb joves hem de donar suport per a tirar endavant aquest projecte.
  No podem permetre que es normalitzi la agressió. Hem de donar eines als nostres joves perquè els animals s’ho pensin abans d’atacar.
  Aquest grup és molt bo.
  Donem-los un cop de mà.

  1. Zettabytes

   Moltes gràcies per la teva sincera opinió. De fet, ara mateix ens trobem en ple procés per a desenvolupar la nostra aplicació. És un somni compartit!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>