XERRADA : APLICACIONS DELS GASOS A LA INDÚSTRIA ALIMENTÀRIA

XERRADA : APLICACIONS DELS GASOS A LA INDÚSTRIA ALIMENTÀRIA, 18/03/15

La xerrada va estar a càrrec de l’ empresa PRAXAIR, que és proveïdora de l’ Escola tant de gasos per a ús alimentari com dels gasos de laboratori.
Des de sempre, la conservació dels aliments ha esta un factor crític, al voltant del qual s’ hi han fet molts d’ esforços. El canvi en l’ estil de vida i d’ adquisició dels productes alimentaris, així com la globalització de la gastronomia, requereix períodes de conservació dels aliments cada cop més llargs.
La introducció de les atmosferes modificades a les barquetes d’ envasat, ha significat un avanç important en aquest sentit, donat que la prolongació del temps de vida útil de l’ aliment no requereix una distribució més complexa ni més cara. L’ objectiu de la substitució de l’ aire atmosfèric per una barreja de gasos adequada a cada producte és conservar tant les qualitats organolèptiques com aturar el creixement o disminuir la microbiota inicial del producte. Praxair ofereix combinacions de gasos adequats per a la conservació de diferents tipus d’ aliments com carns vermelles, vegetals, productes làctics, peixos i mariscs.
Praxair és una de les empreses col•laboradores del PROJECTE INNOVA del Cicle Formatiu de Grau Superior de Processos i Qualitat en la Indústria Alimentària, que estudia la conservació de carns vermelles crues en barquetes de diferents tipus de material plàstic que a més estan plenes d’ una barreja de gasos adequada per allargar la vida útil d’ aquest tipus d’ aliment.
Van parlar, a més, de la Criogenització o conservació per ultracongelació i els usos tant a la Indústria Alimentària com els usos Culinaris i els gasos implicats en aquest procés com són el Diòxid de Carboni i el Nitrogen Líquid.

xerrada praxair

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>