Xerrada/taller de la mà de Goufone

Joan Gaudes, soci i cofundador de l’empresa Goufone, ens ha visitat al centre on s’ha dut a terme una xerrada taller pels alumnes de primer del cicle Sistemes Microinformàtics i Xarxes.

Goufone és una empresa de telecomunicacions de la comarca d’Osona i està especialitzada en el desplegament i interconnexió de xarxes. Utilitzen la xarxa oberta guifi.net, associació de la qual són membres, i sobre aquesta xarxa ofereixen serveis de veu i dades als usuaris finals i empreses.

 

 

 

 

 

 

Ens han explicat la creació i els inicis de l’empresa, quin ha estat el seu creixement, perfils professionals que hi participen, meta i objectius empresarials, la fundació guifi.net i la seva forma d’organitzar-se i coordinar-te, el funcionament bàsic de la xarxa guifi.net i com es va originar, les col·laboracions establertes amb altres empreses de l’associació, eines i recursos que utilitzen per gestionar i mantenir la xarxa, etc. També ens han mostrat instal·lacions reals en les quals s’han muntat antenes, centres de dades, armaris de comunicacions, etc.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Finalment s’ha dut a terme un taller de fibra òptica en el qual s’han configurat diversos dispositius de fibra i s’han interconnectat entre ells per donar sortida a internet. S’ha fet la demostració de tallar la fibra i fer una fusió de la mateixa, comprovant com el servei retornava al seu estat de funcionament normal.

  

En resum s’han tractat a la xerrada diversos camps curriculars importants pel nostre alumnat com són: l’estada a l’empresa, emprenedoria i innovació, xarxes d’àrea local i àrea extensa, dispositius d’interconnexió de xarxes, nodes, centres de processament de dades, sistemes operatius, programari fet a mida per la gestió de la xarxa, CRM, monitoratge i tasques de manteniment entre d’altres, aspectes molt interessants als quals l’alumnat ha estat molt expectant.

 

Moltes gràcies per la vostra visita!!! Ha estat molt enriquidora.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>