La Llegenda d’Ubuntu

Dins el projecre d’Aprenentatge i Servei (APS) que hem iniciat aquest curs amb la col·laboració de les entitats Mediam i Avalon al voltant del concepte d’Educar per la Pau, durant el mes de novembre els nens i nenes de Cicle Inicial vam treballar la Llegenda d’Ubuntu.

La Llegenda d’Ubuntu

“Una antropòloga va visitar un poble africà per conèixer la seva cultura i els seus valors fonamentals. Per fer-ho, va posar una cistella plena de fruita al costat d’un arbre, i va proposar un joc als nens i les nenes del poblat:

–       Qui arribi primer a l’arbre, es queda amb la cistella de fruita.

Quan els va donar la senyal per començar la cursa, va quedar bocabadada: els nens i nenes es van agafar de les mans i van començar a córrer plegats. Com van arribar a l’arbre alhora, van repartir-se les fruites i van gaudir-les plegats.

L’antropòloga, sorpresa, va preguntar-los per què ho havien fet, quan un de sol podia haver-se quedat la cistella sencera. Un dels infants va respondre:

–       Ubuntu. Com he de ser feliç si els altres estan tristos?”

Ubuntu és una antiga paraula africana que significa “Jo soc perquè nosaltres som”. És una filosofia de vida que creu que cooperant s’aconsegueix la felicitat de tothom.

Després d’escoltar i comentar la llegenda, vam crear la nostra pròpia cistella de fruita com a grup. Els nens i nenes van triar i dibuixar una fruita que els agrada, i les vam anar col·locant juntes a la nostra cistella. Nosaltres també som un equip, i quan col·laborem i ens ajudem, tot surt millor i som més feliços.

Aquí teniu les cistelles que han fet els nens i les nenes de Cicle inicial


1 comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>