TREBALL MATEMÀTIC AMB LES PRINCESES I ELS PRÍNCEPS

HOLA FAMÍLIES

AQUESTA SETMANA US VOLEM ENSENYAR UNA PETITA MOSTRA DEL TREBALL MATEMÀTIC QUE ESTEM DUENT A TERME A LA CLASSE DE LES PRINCESES I ELS PRÍNCEPS.

PER TAL DE REALITZAR UNA APROXIMACIÓ ALS RESULTATS QUE ENS PODEN DONAR ELS DAUS, COMENCEM PRIMER A LLENÇAR NOMÉS UN I OBSERVAR ELS RESULTATS QUE ENS SURTEN, TENIM UN DAU MOLT GRAN QUE ENS AGRADA MOLT MANIPULAR I APROFITEM PER PRACTICAR TAMBÉ LA GRAFIA DELS NÚMEROS A LA PISSARRA.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

QUAN INCORPOREM UN SEGON DAU ENS CAL SUMAR ELS PUNTETS PER TAL DE CONÈIXER EL RESULTAT I HO PRACTIQUEM EN PETITS GRUPS.

TAMBÉ ESTEM APRENENT UN NOU JOC QUE ES DIU “TANCA LA CAIXA” CONSISTEIX EN GIRAR EL MAJOR NOMBRE POSSIBLE DE NÚMEROS TENINT EN COMPTE EL RESULTAT QUE ENS DONARAN ELS DOS DAUS. ENS HO PASSEM MOLT BÉ, JA QUE A VEGADES GUANYEM NOSALTRES I ALTRES ENS GUANYA LA CAIXA 🙂 

AMB AQUEST JOC TREBALLEM EL CÀLCUL MENTAL JA QUE ENS POT SORTIR 5 I 3 I TENIM LA POSSIBILITAT DE GIRAR DIRECTAMENT ELS NÚMEROS CORRESPONENTS O BÉ EL RESULTAT DE LA SUMA QUE SERIA 8, DEPENENT DELS NÚMEROS QUE ENS FALTIN PER GIRAR. 

EN UNA TIRADA ENS VA SORTIR EL 7 I L’1 I ELLS SOLS VAN ARRIBAR A LA CONCLUSIÓ QUE SI LI TREIEN UN 1 AL 7 ENS DONAVA 6, QUE ERA JUSTAMENT UN DELS NÚMEROS QUE ENS FALTAVA PER GIRAR!

LES CASTANYES ENS SERVEIXEN PER PASAR DE L’ABSTRACTE DEL NÚMERO AL CONCRET AMB AJUDA MATERIAL, PERÒ NO SEMPRE LES NECESSITEM, JA COMENCEM A TREBALLAR EL CÀLCUL MENTAL.

US ANIMEM A JUGAR AMB ELLS A CASA, NOMÉS US CALEN DOS DAUS I UNA LLIBRETA I LLAPIS ON APUNTAR ELS NÚMEROS DE L’1 AL 9, LLAVORS ELS PODEU ANAR ESBORRANT O RATLLANT A MESURA QUE US HO VAGIN MARCANT ELS DAUS

UNA ALTRA FEINA QUE HEM FET HA ESTAT OBSERVAR QUE DIFERENTS COMBINACIONS DELS DAUS ENS DONEN UN MATEIX RESULTAT ÉS MOLT IMPORTANT PER A QUE LES NENES I ELS NENS VAGIN ADQUIRINT LA CONSCIÈNCIA DE LA DESCOMPOSICIÓ DEL NÚMERO. AQUESTA PRÀCTICA ELS AJUDARÀ A MILLORAR EL SEU CÀLCUL MENTAL. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I TOT JUGANT ANEM APRENENT!

FINS LA PROPERA FAMÍLIES!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>