Estereotips de gènere, què són?

El passat dimarts 3/11 vam fer un taller sobre els estereotips de gènere a càrrec de la Paula, tècnica de l’Ajuntament d’Esparreguera.

La Paula ens va fer preguntar-nos i posar en dubte tot allò que hem anat aprenent al llarg de la nostra vida sobre com ha de ser un nen i una nena, què s’espera de nosaltres a través de l’anàlisi de vídeos i imatges publicitàries. Molts i moltes vam estar d’acord en què sovint s’associa uns colors i una manera de fer i ser als nens i a les nenes i que no sempre coincideix amb la realitat.

A més, a través d’aquest vídeo, vam reflexionar sobre aquelles persones que no se senten a gust amb el cos que han nascut i que sovint, se senten incompresos o incompreses pels altres.

També vam tenir temps per a connectar tot allò que veiem i parlàvem amb situacions o experiències que havíem viscut nosaltres o algú proper: discrimació, burles, insults…

Entre tots i totes vam arribar a la conclusió que el canvi ha de venir d’un mateix i que, per tant, hem de fer difusió d’aquest missatge i aquests coneixements que havíem adquirit.

Primer, vam fer una conversa en què cadascú va escriure què era per ell/ella els estereotips de gènere. Aquí hi ha alguns exemples:

Més tard, vam posar exemples de situacions viscudes:

 

Una vegada ho vam posar en comú, vam crear un mural a la classe.

Per acabar, en grups de 3 persones, vam crear un pòster amb el Canva en què hi aparegués un missatge contundent. Aquests pòsters els penjarem per l’escola i d’aquesta manera en farem difusió: