6è. XERRADA TOTS SOM MUTANTS

El passat divendres 19 de febrer vam poder fer una videotrucada amb la Roser, una mare científica de l’escola, que ens va ensenyar moltes coses, sobretot de l’ADN.

Primer ens va explicar la seva vida laboral; com va arribar a estudiar biologia, on treballa, amb quines persones treballa i els seus objectius. També ens va parlar sobre algunes malalties genètiques, en especial les “malalties rares”, les quals afecten a un tant per cent molt baix de la població (1 de cada 2000 aproximadament) i on es centren els seus estudis d’investigació. Una altra cosa de la qual va fer referència va ser l’evolució dels humans i com l’ADN pot anar-se modificant al llarg dels anys; nosaltres ens assemblem un 99% als ximpanzés i un 50% al plàtan. Per tal de demostrar-nos aquesta semblança al plàtan ens va proposar fer un experiment: vam extreure l’ADN del plàtan.

Ens van impressionar diversos aspectes de la xerrada com per exemple el fet que nosaltres mutem contínuament, també el fet de saber que tots els éssers vius tenen ADN i l’aspecte que aquest té. Va ser molt divertit i interessant!:)

Gràcies Roser!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>