5è. DISSECCIÓ D’UN COR DE PORC

El passat dimarts 9 de febrer, els nois i noies de cinquè vam fer la dissecció d’un cor de porc. Vam mirar i tocar el cor amb guants, i després el vam obrir amb unes tisores.

Dins del cor vam veure el ventricle i l’aurícula dreta i el ventricle i l’aurícula esquerra. Vam veure la vena cava, la vena pulmonar, l’artèria aorta i l’artèria pulmonar. Les artèries eren gruixudes i blanquinoses, i les venes eren més primes i vermelloses. També vam veure les vàlvules mitral, bicúspide i tricúspide.

Vam comprovar que la paret de la part esquerra del cor és més gruixuda que la paret de la part dreta, perquè per l’esquerra el cor expulsa la sang i fa molta més força que per la dreta que només la recull. Recordem que el cor és un múscul i quan més s’exercita més gros i ample es fa.

També vam observar la sang del porc i amb una cullera comprovàvem la consistència. Era de color vermell fosc i líquida, tot i que hi havia gleves.

Finalment vam observar una gota de sang amb el microscopi i vam poder veure els glòbuls vermells.

Ens va agradar moltíssim aquesta activitat i el més important… Vam APRENDRE MOLT!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>