Comunitat de Grans. LES MATES HAN DE SER FÀCILS, ORDENADES I RÀPIDES

Mitjançant les matemàtiques A+A+ hem comprovat que les matemàtiques han de ser FÀCILS, ORDENADES I RÀPIDES.

Hem fet l’activitat dels taps per redescobrir la importància del 10 a l’hora de fer estratègies mentals.

El repte era descobrir quants taps ens havia posat la mestra sobre la taula. Cada u ha comptat els taps de diferents maneres (d’un en un, de dos en dos, de quatre en quatre…).

El següent repte era facilitar el comptatge a qualsevol que volgués comprovar la quantitat de taps que hi havia a cada taula. Així que tothom va pensar diferents maneres d’agrupar els taps.

I finalment vam passejar-nos per tota la classe intentant descobrir quina estratègia d’agrupament visual ens facilitava més el comptatge.

Vam comprovar que la manera més fàcil, ràpida i visual era l’agrupament dels taps en paquets de 10. I és veritat! Quan comptem de 10 en 10 sóm capaços de fer-ho molt ràpid i sense equivocar-nos mai! En canvi, amb altres tipus d’agrupaments, tot i que en sabem força, sempre ens fa falta pensar més i per tant som més lents i, potser, no sempre encertats.

Quan compartim les estratègies ens enriquim mútuament i ens ajudem a provar camins nous que no sabíem que érem capaços de fer.

De vegades tenim la idea que només hi ha una manera de resoldre una situació problemàtica, però n’hi ha MOLTES i potser la que fem servir no és sempre la més fàcil, ràpida i ordenada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>