Bones Vacances d’Estiu ’20

Com cada any en aquestes dates em dirigeixo a vosaltres per tal de “tancar” el curs escolar 2019-2020, un curs que de ben segur, marcarà un abans i un després per tots nosaltres.

Quan vam tancar les portes de l’escola, dijous 12 de març, ho vam fer per dues setmanes sense imaginar que tot es desenvoluparia de la manera en què s’ha desenvolupat i que tancaríem el curs d’aquesta manera tan freda i tan estranya.

Han estat uns mesos molt difícils, plens d’incertesa amb moments de tenir la sensació de no poder més. Sabem que entre la ciutadania hi ha qui encara no ha entès l’esforç que el col·lectiu docent ha fet des del dia 13 de març mantenint el contacte amb l’alumnat i amb les famílies però som conscients també que són moltes les persones i famílies que ens heu fet arribar el vostre més sincer agraïment per la tasca feta des de l’escola.

Hem hagut d’aprendre, de reinventar-nos, de revisar les nostres praxis. Hem hagut de compartir pantalla durant hores i hores, tots i totes hem hagut de prendre decisions conforme aquesta pandèmia anava avançant i anava guanyant terreny en quant a la temporització del curs escolar. Tot això amb uns objectius molt clars: arribar a la totalitat d’alumnes de l’escola, a vetllar per un seguiment tutorial personalitzat, a acompanyar a les famílies en aquest dur confinament i també a assolir els nostres objectius acadèmics de la millor manera possible.

Diuen que de les dificultats neixen les oportunitats i d’aquesta situació n’hem après molt, ens hem enfortit, com a mestres, com a equip i com a comunitat i encara n’hem d’aprendre molt més.

Però tot aquest esforç no hagués servit de res ni hagués tingut sentit si no hagués estat per vosaltres, famílies. Heu estat un exemple de superació de dificultats a tots els nivells. Com deien les companyes de sisè fa uns dies, us heu hagut de transformar en mestres, informàtics i fins i tot en estudiants. Quina paciència que heu tingut!!!

M’agradaria fer una menció i un acomiadament especial a les famílies de 6è que enguany marxen de l’escola de la manera més trista que podia haver, després d’haver compartit amb nosaltres tants anys i tantes experiències. Agrair-vos de tot cor la confiança que heu dipositat en nosaltres, en tot l’equip docent i en el projecte educatiu de la nostra escola i demanar-vos comprensió si en algun moment no hem estat a l’alçada d’allò que esperàveu de nosaltres. Us desitgem molta sort en la nova etapa que començareu amb els vostres fills i filles i us recordo que l’Escola Josep Pla sempre serà casa vostra.

Ara, tots i totes heu d’intentar gaudir de l’estiu amb els vostres fills i filles, gaudir de la natura, dels espais oberts però sense baixar la guàrdia i estant alerta. Estem davant d’un virus que s’amaga però que encara hi és i que ens pot tornar a fer molt de mal i per si això passa, totes les escoles i instituts comencem ja a treballar amb molta força en preparar l’escola que ens trobarem al setembre.

No serà l’escola a la que estem acostumats tots i totes i haurem de fer un sobreesforç d’adaptació perquè no serà fàcil per ningú però allà hi serem acompanyant-vos i acollint els vostres fills i filles amb molta il·lusió i amb el nostre millor somriure.

Us deixo aquesta frase amb la que us vull transmetre que la il.lusió i les ganes de tot el claustre per fer la feina ben feta i la predisposició de vosaltres, famílies, farà que puguem vèncer totes les barreres que se’ns posin per davant.

“He tingut somnis i he tingut malsons, però he vençut els meus malsons gràcies als meus somnis” 

Jonas Salk (Biòleg). Inventor de la primera vacuna contra la poliomielitis.

Moltes gràcies per la vostra feina i el vostre suport, famílies! Rebeu una forta abraçada de l’Equip Directiu i tot l’Equip Docent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>