Comença el Pla de Consum de Fruita

Benvolgudes famílies,

Us informem que la nostra escola també participarà aquest curs en el Pla de Consum de Fruita a les escoles, ja que la nostra sol·licitud de participació ha estat novament acceptada pel Departament d´Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat de Catalunya.

D´aquesta manera, a partir del desembre i una setmana cada mes, es lliurarà fruita als alumnes de primària per esmorzar. Aquesta distribució de fruita anirà acompanyada de mesures educatives i de conscienciació d´hàbits de consum saludables.

Recordem que la fruita és bàsica per una vida saludable i per tant, és important que animeu els vostres fills i filles a participar en el seu consum.

Els dies en què es repartirà la fruita aquest mes de desembre són els següents:

Dimecres 12 de desembre Pera
Dijous 13 de desembre Raïm
Divendres 14 de desembre Poma
Dilluns 17 de desembre Clementina

Guanyadors del Premi Escoles Verdes 2018

Benvolgudes famílies.

El passat 31 d’octubre vam presentar candidatura de l’Escola Josep Pla al Premi Escoles Verdes 2018.

Aquest premi es va crear el 2009 per impulsar el reconeixement públic de trajectòries i iniciatives exemplars d’educació per a la sostenibilitat dutes a terme per centres educatius que disposen del Distintiu d’Escola Verda atorgat per la Generalitat de Catalunya.

Com que ja fa 16 anys que tenim el distintiu d’Esoles Verdes i fem un munt de projectes per millorar el nostre entorn, ens vam presentar en la categoria de la trajectòria de millora continuada en el procés d’ambientalització integral del centre i d’implicació en la millora del nostre entorn.

Ens han informat que el jurat ha decidit donar-nos el premi Escoles Verdes 2018 juntament amb una altra escola!!!

Estem molt contents i orgullosos de la reina ben feta.

L’entrega de premis es va fer dissabte 1 de desembre al Museu Agbar de Cornellà amb la presència de mestres, l’Antonio, alumnes, familiars de l’escola i els regidors de Medi Ambient i d’Ensenyament de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca

Us deixem la foto de l’entrega de premis i un vídeo que ens han fet a Sant Andreu TV:

Nou bloc del projecte Escoles Verdes

Amb aquest nou format de web corporativa, hem vist la necessitat de crear un bloc exclusiu del Projecte d’Escoles Verdes. Per fer una mica d’història, vam entrar en aquest Projecte el curs 2002-2003. Amb un seguit d’actuacions per tal de millorar la sostenibilitat i l’ambientalització de l’escola i del nostre entorn més proper.

Doncs, en aquest espai penjarem totes les actuacions que fem al centre:

– L’hort.
– La bassa.
– Apadrinament d’un tram de riu.
– Reutilització de llibres de text.
– Menjador escolar ecològic.
– Plantació d’arbres fruiters al pati.
– Projecte Oliklak de recollida d’oli de cuina utilitzat.
– Sortides a l’entorn natural més proper.
– JardiPla.
– El Jardí de les bones olors.
– Programa municipal de recollida selectiva.
– El jardí de les bones olors.
– Projecte Apilo de recollida de piles i bateries.

Sortida de 4t al Museu Picasso

El passat 24 d’octubre els alumnes de 4t van anar al Museu Picasso i s’ho van passar d’allò més bé.

Van fer la visita al museu i van poder veure totes les obres d’aquest gran pintor. Seguidament van fer unes activitats artístiques: els nens i nenes van dibuixar un autoretrat cubista.

A la sortida, van fer un tour per Barcelona. Van conèixer el carrer més estret del món (Carrer de les Mosques), també van veure Sta. Maria del Mar i van entrar al Born.

Van passar per l’Estació de França i van entrar al Parc de la Ciutadella. Finalment dinar al costat de l’institut escola i per acabar la sortida van jugar una miqueta abans de marxar cap a l’escola.

Va ser una sortida molt profitosa!!!!

Aquí teniu les fotos

2n pas en Comunitat d’Aprenentatge

Després de fer la gran festa de la Transformació en Comunitat d’Aprenentatge del final del curs passat, ja hem començat amb el següent pas:

Des de dimarts passat, els i les mestres de l’Escola hem començat a fer la formació de Comunitats d’Aprenentatge. Ara toca somiar, però per això creiem oportú explicar-vos-ho in situ a totes les famílies.

Aquest procés participatiu (famílies, mestres, alumnes) es durà a terme durant el curs 2018/2019 (ja us donarem les dates concretes) i el que es proposa és somiar l’escola que volem. La manera de plasmar els vostres/nostres somnis no el sabem encara però de ben segur que us informarem.

L’Escola Josep Pla es transforma en Comunitat d’Aprenentatge (CdA)

La nostra escola Josep Pla finalment es constituirà com a Comunitat d’Aprenentatge (CdA). La proposta, impulsada per l’equip directiu, ha estat avalada en primera instància pel claustre de l’escola i en segon lloc per la majoria absoluta de les famílies que han assistit en les diferents reunions informatives que s’han realitzat en diversos horaris perquè vingués el màxim nombre possible de pares i mares.

Finalment, el passat diumenge 1 de juliol de 2018 es va realitzar l’última reunió en la que van assistir més d’un centenar de persones i es va certificar amb una darrera votació. Abans de la votació, dos expertes en la matèria, Lena de Botton del CREA (Community of Researchers on Excellence for All) i Raquel Garcia, directora de l’escola Joaquim Ruyra –que funciona amb aquest model des de fa 10 anys- i la nostra directora, Vanesa Amador, van explicar als assistents què és i com funciona una comunitat d’aprenentatge.

Aquest model educatiu, és el que millor garanteix la inclusió de l’alumnat i l’èxit educatiu en tots els àmbits. S’aconsegueix amb diferents activitats contrastades i avalades per prestigiosos especialistes que ja s’han posat en pràctica a més d’un miler d’escoles de tot el món, tot assegurant que l’alumnat d’aquests centres obté resultats acadèmics superiors als de la mitjana dels centres convencionals –a Catalunya n’hi ha una trentena.

A la nostra escola ja hem experimentat els bons resultats d’una d’aquestes actuacions d’èxit, els Grups Interactius, el curs 2018-2019 començarem amb una altra actuació d’èxit, les tertúlies literàries on els alumnes llegeixen clàssics de la literatura adaptats al seu nivell i després conversen amb els companys sobre el contingut de les lectures.
Hi ha una cosa que estem convençuts i que hem explicat en totes les reunions: Perquè aquest model funcioni, tothom s’hi ha d’implicar; l’escola no és dels mestres, és de tots i cadascú ha d’aportar el que pugui en funció de les seves possibilitats.

Aquí us deixem el vídeo de la festa de la Transformació en Comunitat d’Aprenentatge:

Festa de Transformació de l’Escola

Ja s’acosta el dia de la Gran Festa de la Transformació de l’Escola Josep Pla en una Comunitat d’Aprenentatge.

Es realitzarà el proper diumenge 1 de juliol al pati de l’Educació Primària entre les 11 i les 13h.

Aquí us deixem unes recomanacions perquè la festa sigui tot un èxit:

– No es deixarà entrar a ningú sense entrada (només als nens/es molt petits): us les vam incloure al sobre de notes.

– Us demanem que sigueu puntuals. La festa comença a les 11h i per motius organitzatius i de seguretat, a les 11.15h tancarem les portes i no es permetrà l’entrada a ningú. No es faran excepcions.

– Recordeu que hi haurà inflables aquàtics. Per tant, és necessari que els vostres fills/es portin banyador, xancletes lligades i una tovallola.

– Al poliesportiu es celebrarà l’acte formal de transformació exclusiu per als adults. Per aquest motiu us demanem que vingueu amb disposició de participar en aquest acte formal, mentre els vostres fills/es juguen al pati (acompanyats per un dels seus pares o sols): totes les activitats estaran vigilades i dinamitzades per monitors/es. Heu de ser conscients que els nens/es voltaran pel pati i per part nostre queda assegurat que cap nen/a marxarà de les instal·lacions del centre sol.

– Per mantenir el poliesportiu en condicions (paviment sec), els nens i nenes no podran accedir a l’espai del poliesportiu.

– La finalització de la festa és a les 13h. Us demanem que per a la bona organització de la jornada intenteu respectar aquest horari.

Moltes gràcies 😉

Dates Importants!!!!

Hola famílies!!!

Tenim unes quantes dates importants que són del vostre interès:

1 Juliol –> Gran festa de la Transformació

2 Juliol –> Venda de llibres de text, quaderns, agenda i flauta (4t).
Venda de llibre de matemàtiques TEKMAN: val 55€ i no es pot pagar amb
targeta.
Venda de Xandall
Horari: 10h-13h / 17h-19h

4 Setembre –> Entrega dels lots de llibres de Reutilització
Horari: 10h-13h / 16h-19h