2n pas en Comunitat d’Aprenentatge

Després de fer la gran festa de la Transformació en Comunitat d’Aprenentatge del final del curs passat, ja hem començat amb el següent pas:

Des de dimarts passat, els i les mestres de l’Escola hem començat a fer la formació de Comunitats d’Aprenentatge. Ara toca somiar, però per això creiem oportú explicar-vos-ho in situ a totes les famílies.

Aquest procés participatiu (famílies, mestres, alumnes) es durà a terme durant el curs 2018/2019 (ja us donarem les dates concretes) i el que es proposa és somiar l’escola que volem. La manera de plasmar els vostres/nostres somnis no el sabem encara però de ben segur que us informarem.

L’Escola Josep Pla es transforma en Comunitat d’Aprenentatge (CdA)

La nostra escola Josep Pla finalment es constituirà com a Comunitat d’Aprenentatge (CdA). La proposta, impulsada per l’equip directiu, ha estat avalada en primera instància pel claustre de l’escola i en segon lloc per la majoria absoluta de les famílies que han assistit en les diferents reunions informatives que s’han realitzat en diversos horaris perquè vingués el màxim nombre possible de pares i mares.

Finalment, el passat diumenge 1 de juliol de 2018 es va realitzar l’última reunió en la que van assistir més d’un centenar de persones i es va certificar amb una darrera votació. Abans de la votació, dos expertes en la matèria, Lena de Botton del CREA (Community of Researchers on Excellence for All) i Raquel Garcia, directora de l’escola Joaquim Ruyra –que funciona amb aquest model des de fa 10 anys- i la nostra directora, Vanesa Amador, van explicar als assistents què és i com funciona una comunitat d’aprenentatge.

Aquest model educatiu, és el que millor garanteix la inclusió de l’alumnat i l’èxit educatiu en tots els àmbits. S’aconsegueix amb diferents activitats contrastades i avalades per prestigiosos especialistes que ja s’han posat en pràctica a més d’un miler d’escoles de tot el món, tot assegurant que l’alumnat d’aquests centres obté resultats acadèmics superiors als de la mitjana dels centres convencionals –a Catalunya n’hi ha una trentena.

A la nostra escola ja hem experimentat els bons resultats d’una d’aquestes actuacions d’èxit, els Grups Interactius, el curs 2018-2019 començarem amb una altra actuació d’èxit, les tertúlies literàries on els alumnes llegeixen clàssics de la literatura adaptats al seu nivell i després conversen amb els companys sobre el contingut de les lectures.
Hi ha una cosa que estem convençuts i que hem explicat en totes les reunions: Perquè aquest model funcioni, tothom s’hi ha d’implicar; l’escola no és dels mestres, és de tots i cadascú ha d’aportar el que pugui en funció de les seves possibilitats.

Aquí us deixem el vídeo de la festa de la Transformació en Comunitat d’Aprenentatge:

Festa de Transformació de l’Escola

Ja s’acosta el dia de la Gran Festa de la Transformació de l’Escola Josep Pla en una Comunitat d’Aprenentatge.

Es realitzarà el proper diumenge 1 de juliol al pati de l’Educació Primària entre les 11 i les 13h.

Aquí us deixem unes recomanacions perquè la festa sigui tot un èxit:

– No es deixarà entrar a ningú sense entrada (només als nens/es molt petits): us les vam incloure al sobre de notes.

– Us demanem que sigueu puntuals. La festa comença a les 11h i per motius organitzatius i de seguretat, a les 11.15h tancarem les portes i no es permetrà l’entrada a ningú. No es faran excepcions.

– Recordeu que hi haurà inflables aquàtics. Per tant, és necessari que els vostres fills/es portin banyador, xancletes lligades i una tovallola.

– Al poliesportiu es celebrarà l’acte formal de transformació exclusiu per als adults. Per aquest motiu us demanem que vingueu amb disposició de participar en aquest acte formal, mentre els vostres fills/es juguen al pati (acompanyats per un dels seus pares o sols): totes les activitats estaran vigilades i dinamitzades per monitors/es. Heu de ser conscients que els nens/es voltaran pel pati i per part nostre queda assegurat que cap nen/a marxarà de les instal·lacions del centre sol.

– Per mantenir el poliesportiu en condicions (paviment sec), els nens i nenes no podran accedir a l’espai del poliesportiu.

– La finalització de la festa és a les 13h. Us demanem que per a la bona organització de la jornada intenteu respectar aquest horari.

Moltes gràcies 😉

Dates Importants!!!!

Hola famílies!!!

Tenim unes quantes dates importants que són del vostre interès:

1 Juliol –> Gran festa de la Transformació

2 Juliol –> Venda de llibres de text, quaderns, agenda i flauta (4t).
Venda de llibre de matemàtiques TEKMAN: val 55€ i no es pot pagar amb
targeta.
Venda de Xandall
Horari: 10h-13h / 17h-19h

4 Setembre –> Entrega dels lots de llibres de Reutilització
Horari: 10h-13h / 16h-19h

JA ÉS AQUI!

COM CADA MES DE JUNY, PUBLIQUEM LA REVISTA DE LES MÉS PETITES I DELS MÉS PETITS DE LA NOSTRA ESCOLA. AQUI LA TENIU, EL NÚM. 37 DE LA REVISTA PEIX PEIXET!, A LA PORTADA TENIU UN MIX DE FOTOS DELS TALLERS DE PRIMAVERA. ESPEREM QUE US AGRADI! BONES VACANCES!

Últim dia de recollida d’oli

Us recordem que el proper divendres 15 de juny és l’últim dia que recollirem les clakis plenes d’oli. No patiu perquè a començament de curs continuarem amb el projecte de recollida d’oli.

Com ja sabeu, els alumnes que no tinguin germans petits al centre, han de portar el claki ja que serà pels nous alumnes de P3 que entren en aquest projecte.

fi recollida d'oli

Reunions per transformar-nos en Comunitat d’Aprenentatge

A l’Escola Josep Pla treballem incansablement per millorar-la. Per aquest motiu somiem en transformar-la en una Comunitat d’Aprenentatge (un projecte d’innovació educativa del Departament d’Ensenyament).

Si voleu una escola de més qualitat encara per als vostres fills/es necessitem la participació de les famílies.

Què heu de fer per aconseguir-ho?

Assistiu a UNA de les reunions informatives i voteu!

El vostre vot és imprescindible!

Concert de Música a l’Escola pels alumnes de 5è

Els i les alumnes de 5è van fer un concert de música a la nostra escola. Van assistir a personalitats tant de la població com del Departament d’Ensenyament, com les famílies dels artistes.

Aquest concert està emmarcat en el projecte de la Banda de Música a l’Escola on hi participa tant la nostra escola, com l’Escola de Música Municipal. aquest projecte ha estat possible gràcies al dos centres, a l’Ajuntament i al Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

A mesura que tinguem més fotografies, les anirem posant en aquesta notícia:


Escola Josep Pla – Let’s run

Hola famílies!!!!!

El diumenge 20 de maig es va realitzar la XXIII cursa de primavera a Sant Andreu de la Barca. La nostra escola va participar i va ser l’escola del poble amb més participació. Per aquest motiu, vam rebre un premi de 150€ per comprar material esportiu per Educació Física.

L’escola va donar una samarreta a cada un dels alumnes que va participar en la cursa perquè sembléssim un equip.

Val a dir que vam tenir uns quants guanyadors en diferents categories. Estem mot contents per la participació dels alumnes, dels mestres i del patrocinador que ens van portar les patates per recuperar forces, l’empresa en qüestió és Agua de Mar i al senyor Francesc Carrillo (https://www.aguademar.es/agua-de-mar).

Aquí teniu alguna foto d’aquell dia.


Cursa de Primavera 2018

Us deixem aquí una imatge amb la informació necessària pel dia de la cursa. Aquesta informació també s’ha enviat per correu electrònic.
Recordeu que les samarretes es donaran el mateix dia en l’stand que tindrem preparat.
Ànims i Let’s Run Josep Pla!!!!

Jocs Florals 2018

Tal com marca la tradició en la nostra escola, cada any per Sant Jordi, celebrem els Jocs Florals on els nostres alumnes de Primària preparen un escrit i es presenta per poder guanyar el certamen. Cada curs escriu un conte, un poema, etc.

No ens oblidem de les famílies perquè també poden entregar els seus escrits i entrar en el certamen i cal remarcar que aquest curs ha estat un dels més nombrosos en textos de famílies.

Aquí us deixem les fotos dels guanyadors d’aquest curs.