Som una escola oberta a l’art

Enguany,  i gràcies a la col.laboració del Departament d’Educació, de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca i l’Escola de Música i Dansa Municipal formem part d’un Projecte, que ha estat reconegut pel Departament d’Educació com a Projecte d’Innovació “Banda a Primària” dins del moviment “araArt”.

Aquest projecte té com a objectiu que l’alumnat tingui accés al coneixement de la música, i d’un instrument de vent, que li permeti escoltar i gaudir de la música, així com seguir les indicacions de la persona que dirigeix una orquestra. El projecte va dirigit a l’alumnat de Cicle Superior que tindrà una franja horària setmanal assignada per tal de dur a terme aquest projecte.

Per dur-lo a terme els 25 alumnes de l’aula es dividiran en tres grups: dos grups de 8 alumnes i un grup de 9. Un grup tocarà la trompeta, un altre el trombó i el darrer grup la flauta travessera. Cada grup estarà dirigit per un mestre llicenciat de l’Escola de Música i Dansa de Sant Andreu de la Barca i tots tres estan coordinats i supervisats per la mestra especialista de música de l’escola, l’Helena Verdoy.

El projecte presenta la següent seqüenciació:

Fase 1. Realització d’una roda d’instruments on els alumnes tindran una presa de contacte amb els tres instruments i els mestres d’instruments valoraran les aptituds de l’alumnat per un instrument o un altre. La mestra de música aportarà informació sobre la personalitat i les compatibilitats entre l’alumnat. Tenint en compte totes aquestes qüestions, seran els mestres d’instrument qui assignaran l’instrument a l’alumne/a.

Fase 2. Inici de les sessions de treball per grup d’instrument on l’objectiu és conèixer l’instrument i familiaritzar-se amb el seu funcionament.

Fase 3. Sessions en grup (grups d’instruments) combinades amb sessions col·lectives (els tres grups dels tres instruments junts)

Fase 4. Sessions col·lectives

Fase 5. Realització d’un concert final per tal de poder mostrar la feina feta.

Estem molt contents de ser escola pionera a la població per dur a terme aquest projecte tan innovador. Pensem que és una gran oportunitat per als nostres alumnes perquè, a través de la música, puguin gaudir, ser feliços i descobrir i potenciar altres capacitats que potser no han descobert encara i qui sap…