L’Escola Josep Pla es transforma en Comunitat d’Aprenentatge (CdA)

La nostra escola Josep Pla finalment es constituirà com a Comunitat d’Aprenentatge (CdA). La proposta, impulsada per l’equip directiu, ha estat avalada en primera instància pel claustre de l’escola i en segon lloc per la majoria absoluta de les famílies que han assistit en les diferents reunions informatives que s’han realitzat en diversos horaris perquè vingués el màxim nombre possible de pares i mares.

Finalment, el passat diumenge 1 de juliol de 2018 es va realitzar l’última reunió en la que van assistir més d’un centenar de persones i es va certificar amb una darrera votació. Abans de la votació, dos expertes en la matèria, Lena de Botton del CREA (Community of Researchers on Excellence for All) i Raquel Garcia, directora de l’escola Joaquim Ruyra –que funciona amb aquest model des de fa 10 anys- i la nostra directora, Vanesa Amador, van explicar als assistents què és i com funciona una comunitat d’aprenentatge.

Aquest model educatiu, és el que millor garanteix la inclusió de l’alumnat i l’èxit educatiu en tots els àmbits. S’aconsegueix amb diferents activitats contrastades i avalades per prestigiosos especialistes que ja s’han posat en pràctica a més d’un miler d’escoles de tot el món, tot assegurant que l’alumnat d’aquests centres obté resultats acadèmics superiors als de la mitjana dels centres convencionals –a Catalunya n’hi ha una trentena.

A la nostra escola ja hem experimentat els bons resultats d’una d’aquestes actuacions d’èxit, els Grups Interactius, el curs 2018-2019 començarem amb una altra actuació d’èxit, les tertúlies literàries on els alumnes llegeixen clàssics de la literatura adaptats al seu nivell i després conversen amb els companys sobre el contingut de les lectures.
Hi ha una cosa que estem convençuts i que hem explicat en totes les reunions: Perquè aquest model funcioni, tothom s’hi ha d’implicar; l’escola no és dels mestres, és de tots i cadascú ha d’aportar el que pugui en funció de les seves possibilitats.

Aquí us deixem el vídeo de la festa de la Transformació en Comunitat d’Aprenentatge:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>