Sortida “Bombes sobre Girona” dels grups de GES

El dijous 21 d’Abril els grups de Ges matí vam fer la sortida: “Bombes sobre Girona”a través d’un petit recorregut per la ciutat  que s’iniciava al Museu d’Història de Girona. En aquest primer punt es va visitar la sala sobre la Guerra Civil i el Franquisme, on entre d’altres elements vam poder veure uns dibuixos de gran valor, fets per infants de Girona de l’antiga Escola Carles Marx (actual Salle) sobre la Guerra Civil.
Tot seguit vam visitar el primer refugi antiaeri  a la Carbonera, que està connectat amb el mateix museu. A continuació davant del Punt de Trobada de la Rambla se’ns va explicar quins eren els elements de defensa passiva que hi havia a la ciutat,  en el context de Guerra com podien ser barricades a les mateixes voltes de la Rambla.
Finalment, vam visitar el Refugi antiaeri col.lectiu del Jardí de la Infància. És l’únic que es pot visitar actualment,  dels quatre que es van construir a la ciutat de Girona durant la Guerra Civil.
Una sortida d’allò més interessant per complementar la teoria que fem a l’aula i poder conèixer una mica millor la història recent de la nostra ciutat.

1 comentari

  1. Rosa valeria

    bona tarda molt interessant el que haveis fet m’agrada molt tot el que tingui a veure amb la història de Girona

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>