Qui som

Som una escola que acull i atén les persones de forma individual i on els vostres fills i filles són els protagonistes i cadascun d’ells i elles és únic i especial.

Nosaltres els acompanyem en el seu descobriment del món i els ajudem a prendre decisions, a ser responsables i crítics.

Pensem que tots i totes tenen capacitats, que aquestes són moltes i diferents i que han de servir per fer persones competents amb possibilitats de desenvolupar-se en el món.

Valorem la comunicació com a punt fort de l’ensenyament i considerem tots els llenguatges i les llengües instruments bàsics de relació, coneixement i expressió.

Ens agrada pensar que treballar de forma cooperativa amb els altres ens enriqueix i ens fa millors i més savis.

Els volem ajudar a què coneguin, expressin i gestionin les seves emocions i entenguin les dels altres i que se sentin una part activa de la societat.

Considerem essencial que les famílies participeu i compartiu amb nosaltres tot allò que implica educar les criatures

En la nostra Escola hi ha nens i nenes des dels 3 anys fins els 12. Quan acaben 6è canvien d’espai per anar a l’Institut.

Cada dia hi ha pares i mares i avis i tietes que els acompanyen a l’escola. Als petits i petites, al principi i fins que entren sols i no ploren, les persones que els porten a l’escola entren (si volen) i els ajuden a buscar el seu penja-robes, a portar coses, a buscar joguines i triar un espai per jugar.

Aquests pares i mares fan moltes activitats plegats: a part de trobar-se a la porta de l’escola i fer petar la xerrada, s’organitzen en una Associació de Famílies d’Alumnes (AFA) que col·laboren colze a colze amb el centre, participen en la Comissió de l’Hort, en la de la Biblioteca o en la de Socialització, i organitzen activitats amb totes les criatures per sortir a l’hort a fer les tasques necessàries segons l’època de l’any.

Organitzen diferents activitats en horari extraescolar per infants i per adults i tallers en cap de setmana per Carnestoltes. Fan jornades per posar guapo el Xarau, ajuden a pelar la fruita per menjar a l’hora de l’esmorzar, participen i col·laboren en diferents festes, gestionen el menjador escolar, organitzen sortides i excursions…

En fi. Que hi ha uns pares i mares molt actius amb els quals es treballa molt a gust.

Evidentment, a més de pares, mares i alumnes, hi ha els i les mestres: hi ha els tutors i tutores dels grups classe, els i les mestres d’EE i d’altres que fan d’especialistes de determinades àrees, com d’anglès, d’Educació Física o de Música.

El temps del migdia estan amb els monitors i monitores del menjador i els nens i nenes de 3, 4 i 5 anys dinen en un espai diferenciat a les 12:30h. Per això demanem que al matí vinguin esmorzats de casa i a l’hora del pati només facin un petit refrigeri (fruita, iogurt begut…).

Altres persones del Centre són en Ferran que és el nostre conserge i ens fa les fotocòpies, arregla coses que s’espatllen i obre les portes de l’escola, la Mireia, que és l’administrativa que ens ajuda amb tota la paperassa i també l’Eva, la Rosa, la Mònica, la Dolores i la Nelly que ens ajuden a mantenir l’escola neta.
qui-som