L’escola

L’escola “Dr. Fortià Solà” és un Centre d’Educació Infantil i Primària de Torelló. És una de les tres escoles públiques de la localitat. Torelló es troba al Nord de la comarca d’Osona i és el municipi més gran (més de 13.000 habitants) de la subcomarca de la Vall del GesEl nom del centre procedeix d’un clergue que va publicar alguns llibres en les diferents localitats on va exercir. Un d’aquests pobles és Torelló. Va escriure “Història de Torelló” (1947) en 2 volums.
En aquests moments és un centre de doble línia, amb 3 aules de 4t. Té 428 alumnes, 130 són d’Educació Infantil i  298 de Primària.
La nostra escola disposa de dos edificis, l’edifici Ed. Infantil i el de Primària:

nadal

L’Edifici d’Infantil, on s’ubiquen els alumnes d’Educació Infantil, és una singular construcció de l’any 42 que actualment s’ha remodelat per fer-lo més funcional a l’ús dels nens i nenes d’aquesta etapa (3-6 anys). Aquest edifici consta de sis aules ordinàries, un menjador, una cuina, una aula de psicomotricitat, una aula d’informàtica, una aula de plàstica i una biblioteca; a més de tres espais petits per fer desdoblaments. Els espais interiors són amplis, acollidors i ben il·luminats. Els espais exteriors són grans i ben equipats. Al pati també disposem d’un hort on hi treballem les verdures i fruites pròpies de la zona i de l’època i un galliner. 

A partir de les 5 de la tarda, l’escola comparteix l’edifici amb l’Escola Municipal de Música de Torelló.
ed-rpi

L’Edifici de Primària construït l’any 2008, ubica tota la Primària (1r-6è). En aquest edifici hi ha el despatx de Direcció i Secretaria del centre. Consta de tretze aules ordinàries i disposa de biblioteca, gimnàs-auditori, menjador i cuina completa, aula d’informàtica, aula de plàstica-laboratori, aula d’audiovisuals, aula de música, dues aules d’educació especial, una aula d’acollida i una aula de desdoblament. Els espais interiors són espaiosos i amb molta llum. El pati consta d’una pista esportiva, una zona de sauló arbrada i un gran porxo.