EL PUIGBERENGUER AMB LA MARATÓ DE TV3

El diumenge 24 de novembre, l’Escola Puigberenguer de Manresa i l’AMPA del centre han organitzat una jornada de solidaritat per La Marató de TV3, que enguany està dedicada a les malalties minoritàries ─malalties molt poc freqüents que afecten un màxim de 5 persones per cada 10.000 habitants─.

A partir de les 11 del matí i fins les 13 h, el recinte obrirà les seves portes per acollir totes aquelles famílies de la ciutat que vulguin participar en les diferents activitats programades i, d’aquesta manera, col·laborar amb La Marató.

Els més petits podran gaudir d’una gimcana infantil i a les 11.30 h s’ha programat una masterclass de Zumba amb la Laia, la Melany i la Sònia. Tots els participants obtindran fruita i aigua.

Entrada solidària

El preu de les entrades és de 5 euros els adults i de 2,5 euros els menors de 12 anys. Tots els beneficis recaptats es destinaran íntegrament a La Marató de TV3. La jornada solidària és oberta a tothom. L’accés al recinte serà pel camí de la Gravera.

Què són les malalties minoritàries?

Inclouen un conjunt de malalties molt diferents entre si, però tenen en comú que acostumen a ser greus, cròniques, progressives i discapacitants.

Que afectin cadascuna molt poca gent no vol dir que no estiguin molt esteses. Els experts calculen que el conjunt de malalties minoritàries poden afectar fins al 7% de la població general. Per tant, s’estima que actualment hi ha a l’entorn de 400.000 persones que tenen alguna d’aquests patologies a Catalunya, 3 milions a Espanya i més de 30 milions a tot Europa.

Actualment, n’hi ha descrites unes 7.000, que poden afectar de formes molt diferents la salut de les persones malaltes, com ara la mobilitat, el sistema nerviós o l’immunològic, el metabolisme o l’equilibri hormonal, entre altres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>