ELS INFANTS DE P3 HAN ANAT AL MUSEU DE LA VIDA RURAL. “EL TIÓ ENS EXPLICA ELS SECRETS DEL BOSC”

Els nens i nenes de P3 hem anat al Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí. Ens tenien preparada una activitat molt bonica: “El tió ens explica els secrets del bosc”.

Hem fet tot un recorregut pel museu tot buscant el Tió! Al llarg del recorregut, el Tió ens ha anat deixant diferents pistes. A prop d’un teler, hem trobat la seva manta! Hem pogut observar que fa uns quants anys les mantes es feien mitjançant els telers. Pot ser, el Tió estava a prop d’aquella manta? L’hem continuat buscant, i hem trobat un cistell fet de vímet, a dins hi havia unes mandarines!

Continuem buscant el Tió i buscant, buscant…el trobem dins d’una cuina antiga. El Tió està ben calentó en aquesta cuina de llenya. Fem màgia i s’obre una porta que ens porta al Tió. El Tió està ben content amb les mandarines que li hem donat!!!

Per esbrinar quin és el secret més ben guardat del bosc, ens fan un petit espectacle amb llum negra, on hi apareixen éssers màgics que viuen al bosc: una àliga, pit-roig, caragols, flors, 3 nans (Pic, Poc i Puc). Tots aquests éssers vius ens volen transmetre que hem d’estimar el bosc i l’hem de cuidar molt, ja que tots i totes formem part de la natura.

Per acabar, hem fet un taller on ens han ensenyat a fer boles d’argila de llavors i les podrem plantar a casa. La tècnica es diu Nendo Dango. És una tècnica desenvolupada pel japonès Masanobu Fukuoka, qui la va inventar com a mètode contra la desforestació i avui en dia molts pagesos l’utilitzen per millorar la productivitat dels seus cultius. Aquest últim secret també ens ha encantat!

Ha estat un matí molt màgic, ple de misteris i de nous descobriments. Estem molt agraïts de tenir aquests grans tresors al mateix poble i tan a prop de l’escola.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>