Concurs de traducció de l’UPF

Enguany els alumnes de 3r de l’optativa de francès participen en un concurs de traducció organitzat per la Universitat Pompeu Fabra. La Facultat de Traducció i Ciències del Llenguatge convoca aquest concurs amb el propòsit d’il·lustrar la vitalitat de l’ensenyament del francès i l’alemany i promoure el multilingüisme a casa nostra. El concurs es convoca entre els centres de secundària de Catalunya i d’altres comunitats autònomes que tenen el català com a llengua cooficial, oferint quatre possibles categories: francès-català (ESO), francès-català (Batxillerat), alemany-català (ESO) i alemany-català (Batxillerat). Durant una primera fase, cada centre ha hagut de seleccionar internament els alumnes que es presenten al concurs (4 com a màxim a cada categoria), mentre que a la segona fase, iniciada aquest dimarts amb la publicació dels textos a traduir, els alumnes seleccionats per cada centre seran avaluats pel jurat del XXI Concurs de Traducció.  La relació de finalistes es farà pública el dia 30 d’abril del 2021 a la pàgina web de la Facultat.

Els alumnes de Can Record seleccionats per a la 2a fase (Júlia Bernadet, Abril Mir, Candela Osberger i Nil Vilanna) han realitzat la prova aquest dimecres. Durant una hora i mitja, han hagut de traduir un text literari del francès al català amb l’únic suport de diccionaris en paper.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>