Al País Blanc

Perquè, malgrat tot,  les guerres continuen escrivint capítols esgarrifosos a la vergonyosa història de la Humanitat. I, des de sempre, només produeixen una trista tria: o morir a la teva terra devastada o haver de fugir-ne.

El mestre Pau Casals ho sabia molt bé: ell també va ser un refugiat. I, tots els qui habitem en aquest idíl·lic “País Blanc”, hem de saber que també podem trobar-nos en qualsevol moment a l’altra banda de la tanca.

I hem de ser conscients que els infants, tan protegits en el nostre entorn, són les peces més vulnerables a l’escaquer de la violència.

A “Al País Blanc”, aquest missatge de pau el personalitzem en una nena que està trucant a la nostra porta, que necessita estimar i ser estimada, que ha de començar a oblidar per poder mirar amb il·lusió cap al seu futur.

El “País Blanc” som nosaltres: aquesta Europa glaçada, coberta per una neu neta i freda: la del nostre benestar egoista. I el Nadal ja és aquí: el celebrem amb cançons alegres, àpats en família i regals. Però, per algú que ha hagut de deixar enrere la seva terra, la seva vida, l’escola, els amics, o la família, per als qui vénen d’una terra embogida, el millor regal és que puguem oferir-los una esperança.

“Al País Blanc” no és tan sols una nadala més. És una cançó que arriba per Nadal per quedar-se a les nostres consciències durant la resta de l’any, perquè els nostres infants feliços puguin veure que són molt afortunats i que, si obren la seva porta i el seu cor als infants que no ho són tan, de feliços, als que són diferents, als que estan esporuguits i exhausts, podran sentir com la neu de l’hivern es desfà amb l’escalfor de la seva solidaritat…

http://www.cdapaucasals.com/al-pais-blanc/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>