L’INS SANTIAGO SOBREQUÉS i VIDAL rep una menció especial al Premis X(p)rimenta 2015

Els millors vídeos sobre ciències produïts per escolars catalans, seleccionats entre 140 treballs aspirants procedents de centres de Primària, Secundària i Batxillerat, van rebre el passat dilluns 22 de juny de 2015 a Castelldefels, els premis de la cinquena edició del concurs audiovisual sobre experiments científics X(p)rimenta, organitzat per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) i l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) i amb el patrocini del Grup SERHS.

xperimenta3

X(p)rimenta 2015 ha comptat amb el suport del Departament d’Ensenyament i el Departament d’Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, CosmoCaixa Barcelona, l’Escola d’Enginyeria de Telecomunicació i Aeroespacial de Castelldefels (EETAC-UPC), el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC), Escola Valenciana i Physics!

Són 4 els vídeos premiats, i 10 treballs més que han rebut una menció especial

Les temàtiques dels vídeos premiats –produïts per grups de 5 alumnes i un professor- es concentren enguany en l’àmbit de la física i mostren experiments senzills sobre la dilatació dels líquids, la pressió atmosfèrica, i els efectes Marangoni i Gàbia de Faraday.

El vídeo presentat al concurs pel l’equip de L’INS SANTIAGO SOBREQUÉS i VIDAL explica el procés d’investigació sobre la zona fosca en que no es notes els efectes d’un seïsme.

L’equip d’investigació ha estat format per:

Sílvia Reyner (Cultura audiovisual), Abril Hortós i Mariona Pintiado (Ciències de la Terra i del Medi Ambient) i Mònica Esteban, Laura Vilella i Mireia Vilella (Física).

xperimenta1 xperimenta2

Sandro Alfaro, Lluís Molino i Fina Vert, han col·laborat en la preparació del vídeo.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>