Venen els holandesos

VENEN ELS HOLANDESOS A L’ INSTITUT                  

ELS ALUMNES DE 4t HAN REALITZAT UN INTERCANVI AMB ALUMNES HOLANDESOS.

El passat dimecres 19 de setembre van arribar els nostres invitats holandesos. Els alumnes de 4t i alguns de 3r els van rebre a l’aeroport del Prat de Llobregat.

Després de reposar i descansar del llarg viatge, durant la setmana van realitzar diverses activitats i van visitar els llocs més emblemàtics de la ciutat de Barcelona, la nostra comarca i comarques veïnes.

Van passar la seva estància a casa dels alumnes de 4t, com no eren suficients, l’escola va haver de demanar a els alumnes de 3r que n’acollíssin a alguns.

EXPERIÈNCIA D’ ACOLLIR A UN HOLANDÈS                 

EL NOSTRE COMPANY DAVID GALLEGO DE 3r ENS EXPLICARÀ LA SEVA EXPERIÈNCIA D’ACOLLIDA AL SEU HOSTE ALEX NOLET

-Com t’has sentit al tenir un hoste a casa?                                                                 

Jo m´he sentit bastant còmode amb ell, a vegades em feia una mica de vergonya perquè no sabía com dir-li segons quines coses però ho feia amb gestos o utilitzava el traductor i ens enteníem bastant bé.

Normalment, de quins temes solíeu parlar?

No solíem parlar gaire ja que ell estava ocupat visitant llocs, quan parlàvem solia ser dels plans que volia fer, si volia menjar o dutxar-se, sortir al carrer…

-Li agradava el menjar típic d’ aquí?

Sí,sí que li agradava i menjava molt.

-Com us vau organitzar per dormir?

El meu llit té un matalàs a sota i dormiem els dos a la mateixa habitació però cadascun en un llit diferent..

-T‘ha agradat l’experència?

Sí, m’ha agradat molt ja que he fet un nou amic i he après que em puc comunicar amb gent que no sap el meu idioma i m’ entenen, el dolent serà que no el tornaré a veure.

Repetiries?

Sense dubte repetiria es una experiència inoblidable i molt bonica que recomano que tothom la tingui perquè és una setmana genial i especial a part que aprens molt.

                                                                   David Gallego i Alex Nolet

 

PRINCIPALS DIFERÈNCIES D’ HOLANDA I CATALUNYA

QUAN VIATGEM A L’ ESTRANGER, EL MÉS NORMAL ÉS QUE TROBEM  DIVERSOS CANVIS EN ELS COSTUMS, MENJARS, HORARIS… JA QUE ESTEM CONVIVINT AMB GENT DE DIVERSES CULTURES I ÉS NORMAL QUE TROBEM DIFERÈNCIES.

Desprès de parlar amb els alumnes de 4t, 3r i els holandesos, aquí deixarem els canvis més peculiars i que més els ha cridat l’ atenció d’ aquesta experiència:

Nieke Iris van Egdom: Les difèrencies que més impacten són diverses. A l’hora de sortir al carrer, ens agrada , ja que ens estem movent contínuament i allà sempre estem als mateixos llocs i quiets, també es nota molt el canvi climàtic; aquí fa molta més calor que allà.                                                                                Però sens dubte, la diferència més gran que trobem és la del menjar. A Holanda esmorzem abans i amb menjars salats (entrepans, salsitxes…) , sobre les sis fem una especie de berenar , però amb menjars dolços. Desprès d’ això no tornem a menjar més. En canvi a Espanya es menja entre hores, picotegen molt.

L’institut dels holandesos és molt més gran, disposa d’una cantina i els alumnes són classificats per nivells.

També se sorprenien de com som de sorollosos, ells en canvi  són més silenciosos.

Nosaltres anem a tots els llocs caminant, en canvi ells utilitzen molt la bicicleta.

EXPERIÈNCIA GENERAL DELS ALUMNES                                

HEM PREGUNTAT A DIVERSOS ALUMNES SOBRE LA SEVA EXPERIÈNCIA REALITZANT L’INTERCANVI; LA CONCLUSIÓ GENERAL HA SIGUT AQUESTA.

La majoría d’ alumnes, diuen que és una experiència molt bonica de compartir amb una persona.

Que de ser totalment desconegut acabes sent el seu amic, a més d’ aprendre idiomes,de visitar llocs, de conèixer una cultura diferent ,conèixer a gent, altres maneres de viure…

Diuen que es molt emotiu ja que passes molt de temps amb una persona, comparteixes molts moments amb ella des que t’aixeques fins que et vas a dormir durant dues setmanes, coneixes  la seva família i el seu estil de vida… i que després se’n vagi molt i probablement no la tornis a veure se’ls ha fet molt trist.

 

                                                            Maria Blanque i Marta Ojeda

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>