PORTADA

VAGA 8 MARÇ PERSONAL DOCENT

Benvolgudes famílies, comunicar-vos que dilluns 8 de març, dia internacional de les dones, hi ha convocada jornada de vaga del personal docent i personal del Departament d’Educació per part de diferents sindicats. Al nostre centre algunes classes es veuran afectades a causa d’aquesta convocatòria de vaga. En tot cas, es garanteixen els serveis mínims i l’atenció a l’alumnat. El servei de menjador funcionarà amb normalitat.

PORTES OBERTES INSTITUT TORRENT DELS ALOUS PER AL CURS 2021/22

 

Inventem coses noves

Durant l’última setmana de febrer, a classe de Català (Escriptura en 4 passos), els alumnes de 1r d’ESO han inventat estris que puguin ser útils per a la societat, si pot ser que no existeixin o que afegeixin un plus a un producte ja existent. Després d’escriure’l i de descriure’l (incloent-hi el preu, l’edat, les instruccions, l’objectiu, les possibles contraindicacions, etc), el posaven en comú i, finalment, es votava el més útil per a la societat. Alguns exemples van ser una cadira voladora, un teletransportador, un boli amb un bastó, una televisió impermeable, un plàstic que no contamina, un dron passeja-animals, una impressora amb tinta infinita, etc.

Romeu i Julieta al segle XXI

El dijous 12 de febrer els alumnes de 2n d’ESO del nostre institut van fer un taller de teatre a l’hora de Català, de la mà de l’actriu Alba Valldaura. El taller consistia a aprendre a perdre la vergonya i a expressar-se i comunicar-se en públic i, alhora, a dramatitzar una escena a partir d’un guió -concretament de l’obra de Shakespeare Romeu i Julieta-.

Després d’uns exercicis d’escalfament (en rotllana, passant-se-la, guaitant-se i fent comunicació no verbal), van passar a l’acció: van escenificar un fragment de la gran tragèdia shakespeariana, que després van actualitzar com si l’obra tingués lloc al segle XXI.

Càsting La Maternal

Benvolgudes famílies,

Us compartim aquesta informació que ens han fet arribar des de l’equip de càsting d’aquesta pel·lícula per si és d’interès als vostres fills/es. És important que tingueu en compte el que posa sobre el consentiment dels pares o tutors legals dels nens i nenes. A baix de tot, teniu les instruccions per si us interessa el tema.

Institut Torrent dels Alous

Missatge de l’equip de càsting:

LA MATERNAL és la nova pel·lícula que dirigirà PILAR PALOMERO (Las niñas), produïda per INICIA FILMS  https://www.iniciafilms.com  y BTEAM PRODS https://bteampictures.es/

És una pel·lícula molt interessant i avalada per grans productores a més d’una directora com Pilar Palomero, que està siguent reconeguda notòriament per els propers premis Goya. 

 

La nostra voluntat és que els  joves tinguin coneixement de la convocatòria i puguin decidir si els hi  interessa. Donat que son menors d’edat, és important que ens arribi el seu interès a través d’un mail dels pares o tutors, entenen així des de la nostra part el consentiment del mateixos.

 

EL QUE BUSQUEM:

 

Noies de 13 a 15 anys (amb castellà o català d’accent neutre com a llengua materna)

Nois Llatinoamericans de 13 a 15 años

TOTHOM INTERESSAT HA D’ENVIAR UN EMAIL AMB: FOTO, NOM, ALÇADA, EDAT, LLOC DE RESIDÈNCIA I UN VÍDEO D’UN MINUT PRESENTANT-SE A: castingcine20@gmail.com

Treballs de Recerca

Fa uns dies els nostres alumnes de 2n de batxillerat van defensar oralment els seus treballs de recerca. Tot i que aquest any les famílies no els han pogut acompanyar presencialment, sí que han pogut fer-ho en línia. Enhorabona a tots per l’esforç i gràcies a les famílies per compartir amb nosaltres aquest moment tan especial.

Juguem amb la llengua

A 1r d’ESO, dins de l’activitat setmanal de Català “Escriptura en 4 passos”, juguem i fem que
l’alumnat jugui amb la llengua, amb activitats ludolingüístiques com ara l’acròstic, el cap-i-cua i
l’anagrama, que han estat l’excusa per poder escriure un text narratiu més llarg i més ampli, o
bé una imatge, un poema o un microrelat, sempre incloent-hi les figures retòriques i els jocs de
paraules esmentats. Des de principi de curs, cada mes en fem un, fins i tot hem creat mots
encreuats sobre temes diversos.

Retrats de cartró reciclat

Els alumnes de 4t de l’optativa de Visual i Plàstica han estat treballant retrats en relleu amb cartó reciclat. Han experimentat les infinites possibilitats expressives del cartó. Jugant amb les formes, textures i volums. Aquí teniu una petita mostra de les fantàstiques obres realitzades.

Escrivim històries fòssils

Durant els primers mesos d’aquest 2021, l’alumnat de 1r d’ESO ha escrit, a les assignatures
d’Experimentals i Català, uns contes relacionats amb el món dels fòssils. Amb aquests contes, participaran,
després d’una primera selecció, en el concurs “Històries Fòssils”, que des del 2011 organitza
l’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont. Aquest concurs està adreçat a alumnes de centres
docents de Secundària, que han de crear històries on els protagonistes siguin científics, fòssils
i/o jaciments catalans. Concretament, enguany ha d’estar relacionat amb el fòssil d’un cocodril
que s’ha trobat a Catalunya.