Benvinguda

PDFs PRESENTACIONS A LES FAMÍLIES 8 I 9 OCTUBRE, I COLÒNIES 2n ESO

Ja podeu descarregar els PDFs de les presentacions a les famílies del dia 8 i 9 octubre. Els trobareu a MENU/ESTUDIS/REUNIONS FAMÍLIES. Gràcies per la vostra paciència!

 

INFORMACIÓ SOBRE LA SORTIDA DE 2n ESO COLÒNIES – 29 AL 31 OCTUBRE

Tal com vam quedar a la reunió de les famílies del passat 8 i 9 d’octubre, no s’enviaran per e-mail la informació de les sortides. En el cas de les colònies, i tractant-se d’una sortida especial, els vostres fills us faran arribar en paper la informació. Igualment, la podeu consultar al web en l’apartat on es penjarà tota la informació de sortides:

MENÚ/ESTUDIS/COMUNICATS A LES FAMÍLIES DE SORTIDES. Moltes gràcies!

BENVINGUDA CLÉMENCE!

Aquest curs, el nostre centre gaudirà de la presència i participació directa a totes les classes de Francès 2a llengua estrangera de l’auxiliar de conversa en llengua francesa. Així doncs, els nostres alumnes de francès podran practicar i millorar la seva competència oral en aquesta llengua.

Des de principis d’octubre i fins a finals del mes de maig del 2020, s’ha incorporat al nostre centre, novament,  la Clémence Arnaud.

A més del reforç oral a l’optativa de francès de tots els cursos, l’auxiliar també col·laborarà puntualment a altres classes o activitats del centre.

– A Ciències Socials de 3r ESO, on els alumnes de Francès 2a llengua estrangera realitzen una hora setmanal de la matèria en aquesta llengua (projecte EMILE).

– A l’hora de Temps de lectura , on els alumnes de Francès 2a llengua estrangera de 2n i 3r ESO tindran l’oportunitat de participar en activitats relacionades (Club de lectura, dramatització de lectures, etc.).

– A les festes del centre, en les quals l’auxiliar de conversa mostrarà alguns trets específics de les celebracions culturals del nostre país veí.

Així mateix, també s’ocuparà de la preparació intensiva a l’oral per als exàmens oficials del DELF (Diplôme d’Étude en Langue Française) i crearà un banc de materials que quedarà permanentment al nostre centre per a les properes generacions d’estudiants de Francès del nostre centre.  

El Programa d’auxiliars de conversa forma part d’un pla dissenyat per estimular l’aprenentatge de llengües, i fomentar el plurilingüisme i el coneixement d’altres cultures dins d’una acció integrada al projecte educatiu de cada centre escolar. La participació en un centre educatiu català com a parlant nadiu d’una llengua estrangera estimularà l’aprenentatge d’aquesta llengua d’una forma natural i directa. Per als estudiants i als docents l’auxiliar actua com un ambaixador cultural a través de qui poden aprendre altres maneres de viure, costums, i formes d’entendre el món.

La Clémence ha vingut amb moltes ganes de continuar la seva tasca començada el curs passat. De fet, només arribar, ja ha estat treballant en les presentacions personals dels nous alumnes de 1r ESO que, tot i ser els únics alumnes que no la coneixien, l’han acollit de forma molt entusiasta. 

Benvinguda Clémence!!!  Estem molts contents de tornar-te a tenir amb nosaltres. Esperem que l’estada al nostre centre sigui tan feliç i profitosa com la del curs passat .

Autora: Ana Colomina

ENQUESTA SOBRE LES REUNIONS AMB ELS TUTORS

L’institut ha posat en marxa una enquesta per saber el grau de satisfacció de les famílies en relació amb a les reunions de presentació amb els tutors, així com la seva opinió envers la seva participació en les activitats de centre per començar a fer comunitat educativa.

Si no ho heu fet ja, podeu completar l’enquesta a través del mail que heu rebut o a través d’aquest enllaç.

https://docs.google.com/forms/d/13SwBpl_qcbxJhWz4r3GIFLBSrrmYMwzcdNhG_G7EvUM/edit

Moltes gràcies per la vostra col·laboració.

COL·LABORACIÓ ERASMUS AMB ALEMANYA

La setmana del 23 al 27 de setembre vam rebre la visita de dues professores de l’institut Fichte Gymnasium, de la ciutat de Hagen, Alemanya. Ens van acompanyar principalment a les classes d’anglès i d’alemany, i van interactuar amb el nostre alumnat per tal de millorar l’expressió i la comprensió oral. També es van interessar per les classes de ciències en anglès i pel nostre projecte STEM sobre la conservació del nostre entorn natural.

Esperem continuar col·laborant amb aquest institut alemany en el futur. De fet, ja estem en contacte parlant d’alguns projectes conjunts. Us mantindrem informats!

Autora: Anabel Sánchez

Curs per a la prevenció, detecció i intervenció de la violència masclista entre l’alumnat

La comunitat educativa de l’Institut Torrent dels Alous se suma a la prevenció de la violència masclista. Alumnes, famílies i professors, de 3r a 4t ESO, assistiran a partir de la setmana vinent als tallers formatius de prevenció, detecció i intervenció de la violència masclista ofertats pel Departament d’Educació.

Tots plegats avancem  cap a unes relacions lliures de violència i saludables.

Les famílies esteu convidades a assistir-hi en les sessions que se celebraran al nostre centre el 22 i 29 d’octubre, de 18:30 a 20:30. Us hi esperem!

Clica aquí per descarregar la carta enviada a les famílies de 3r i 4t ESO.

Autora: Raquel Crespo

Imatge de Grégory Roose

L’Institut Torrent dels Alous es pot seguir a Twitter

Tal com vam anunciar en les reuinons amb les famílies, ja es pot seguir l’Institut Torrent dels Alous a Twitter! Així serà més fàcil estar informats sobre notícies relacionades amb el centre, amb activitats dels alumnes, etc. Per poder-nos seguir, només heu de buscar “Ins Torrent dels Alous” dins del compte de Twitter que tingueu i clicar SEGUIR. Us animem a fer-ho! Properament també obrirem compte a Instagram i Facebook, us mantindrem informats sobre aquestes novetats. Totes aquestes accions van encaminades a compartir amb vosaltres les activitats que fem al centre d’una manera més fàcil i còmoda.

Autora: Teresa Pardo

COMENÇA EL TEMPS DE LECTURA

Aquest setembre hem començat el curs escolar amb una nova activitat: el Temps de Lectura. Es tracta d’un temps fix dins l’horari lectiu del centre dedicat a la lectura lliure, silenciosa i autònoma.

Alumnes i professors tindran l’oportunitat de conrear l’hàbit de lectura i gaudir de tots els beneficis que ens aporta: estimulació cognitiva, millora de l’expressió, comprensió oral i escrita, foment del pensament lògic i abstracte, empatia, concentració, relaxació, imaginació i creativitat, entre un llarg etcètera que de ben segur, aviat podrem percebre. 

Aquesta activitat es complementarà amb activitats de reflexió i foment de la lectura per acompanyar els nostres alumnes en el seu procés d’aprenentatge i creació de la identitat lectora.

Així doncs, encetem amb molta il·lusió una nova etapa en què el gust per la lectura serà un dels eixos vertebradors i trets característics del nostre institut. Aprofitem per recordar a les famílies que és molt important que la lectura també estigui present a casa, compartint lectures, essent un model de comportament, o bé acompanyant els fills en la tria de les lectures.

Autora: Berta Homs

S’INICIEN ELS CURSETS DE PISCINA A L’INSTITUT TORRENT DELS ALOUS

Des del divendres 20 de setembre fins al desembre, els alumnes de 1r ESO del nostre institut fan els cursets de piscina. Aquesta activitat s’inclou a la matèria d’Educació Física. S’imparteixen diversos nivells, des d’iniciació, per aquells alumnes que no saben nedar, fins als de perfeccionament, per aquells alumnes que ja saben nedar i que poden millorar el seu estil. Els estudiants de 2n ESO també faran aquests cursets durant el segon trimestre. De ben segur que els alumnes estan gaudint d’aquesta activitat!

Autora: Teresa Pardo

PROGRAMACIÓ D’ACTIVITATS EXTRAESCOLARS 2019/20

Ens plau comunicar-vos que des de l’AMPA ja tenen preparat al Full d’Inscripció a les Activitats Extraescolars d’aquest curs que presenta algunes novetats. Si és del vostre interès que el vostre fill/a realitzi aquestes activitats, cal que empleneu la butlleta d’inscripció que trobareu a la secretaria del centre des del dimarts dia 17 fins al dilluns dia 23 de setembre i la deixeu a la Capsa d’Extraescolars una vegada emplenada i signada. Les activitats començaran durant la primera setmana del mes d’octubre. Una vegada iniciada l’extraescolar us donarem els fulls de pagament segons les condicions de cada activitat.

Les activitats seran les següents:

  • GUITARRA, FUTBET SALA, BÀSQUET I BALL (Organitza: Creative Sports)
  • BATUCADA (Organitza: La Batuescola)
  • CANT CORAL (Organitza: Escola de Música Pere Burés)

Si ho preferiu, us poden descarregar el full d’inscripció accedint a aquest enllaç.

Autora: Anna Malonda, Coord. d’Activitats