PORTADA

DECLARACIÓ RESPONSABLE DE LES FAMÍLIES

Recordeu que els alumnes han de portar la declaració responsable signada el primer dia de classe (14 de setembre), si no, no podran accedir al centre.

CONVOCATÒRIA VAGA DIES 9 I 15 OCTUBRE

Benvolgudes famílies,

Comunicar-vos que els dies 9 d’octubre i el 15 d’octubre hi ha convocades jornades de vaga del personal docent i personal del Departament d’Educació per part de diferents sindicats per exigir al Departament que inverteixi en els recursos necessaris per impartir l’educació presencial sense posar en risc la salut de la comunitat educativa.

Al nostre centre algunes classes es veuran afectades a causa de les convocatòries de vaga. En tot cas, es garanteixen els serveis mínims i l’atenció a l’alumnat. El servei de menjador funcionarà amb normalitat.

JA ESTAN DISPONIBLES LES PRESENTACIONS DEL DIA DE REUNIÓ AMB LES FAMÍLIES

Si voleu fer una ullada a les presentacions, o consultar algunes de les informacions que es van donar els dies 6 i 7 d’octubre de reunions amb les famílies, ja les podeu consultar. Anant a MENÚ/ESTUDIS/REUNIONS FAMÍLIES CURS 2020/21. O bé clicant aquí.

 

Què fer si tenim beca menjador i ens confinen?

El departament d’Educació ha establert un protocol per als casos d’alumnes que gaudeixin de beca menjador, en el cas de confinament escolar (quarentenes, aïllament per positiu COVID-19, etc), puguin continuar amb el servei de menjador. Per aquestes ocasions, es podrà venir a buscar el menú al menjador del centre a les 14:00h. La família haurà de venir a recollir el menú per emportar, i si la família no pot, podrà autoritzar alguna altra persona per fer la recollida. L’objectiu és que cap alumne es quedi sense el seu àpat.

Per obtenir tota la informació, podeu consultar l’apartat SERVEI DE MENJADOR, al menú del web del centre.

Reunió amb les famílies. Curs 2020/21

Aquí us detallem el calendari de les reunions dels tutors/es amb les famílies. Seran virtuals, per videoconferència (MEET). Els tutors/es us hauran enviat, o ho faran en breu, un missatge a través d’iEduca amb l’enllaç a la videoconferència. Si no heu rebut aquest enllaç, contacteu amb el tutor/a. És important que hi assistiu per tal de conèixer el tutor/a dels volstres fills/es, per poder-vos explicar com està anant l’inici de curs, funcionament de centre en general, com veiem els vostres fills/es i també perquè vosaltres ens pogueu plantejar qualsevol inquietud que tingueu. Us hi esperem!

1r ESO 6 octubre 17:00h
2n ESO A, C, D, E i F
6 octubre 17:00
2n ESO B 6 octubre 17:30
3r ESO 7 octubre 17:00
4t ESO 6 octubre 17:30
1r i 2n BATX 7 octubre 17:00

JA TENIM SERVEI MENJADOR AL NOSTRE INSTITUT!

El passat 14 de setembre, coincidint amb l’inici de curs, el centre va inaugurar el servei de menjador en el nostre edifici. Com recordareu els més veterans, en anys anteriros, els nostres alumnes havien d’anar al menjador de l’escola 25 de Setembre. Era un servei llargament anhelat, que en un principi, per trobar-nos en mòduls prefabricats, no el vam poder oferir per manca d’espai, i al mudar-nos al nou edifici, s’ha anat complicant per diferents problemes, l’últim d’ells el confinament. Però ara ja sí, hem aconseguit gestionar els permisos, els contractes, i un llarg etcètera, per poder obrir. Des d’aquí, agrair l’ajuda de l’Escola 25 de Setembre que ens ha deixat el seu espai de menjador tots aquests anys anteriors. Moltes gràcies!

El servei compta amb el pla de seguretat en situació de pandèmia on els alumnes seuen per grups estables, i amb distància entre grups no estables, així com neteja de mans i un llarg etcètera. Per informar-vos del servei, podeu consultar el nostre web del centre a l’apartat MENÚ/INSTITUT/SERVEI DE MENJADOR.

L’INSTITUT TORRENT DELS ALOUS ACONSEGUEIX LA SEVA TERCERA BECA ERASMUS

L’institut acaba d’obtenir una altra beca Erasmus, la tercera en els últims quatre anys. Aquest cop es tracta d’una beca Erasmus + KA2, que suposa viatjar amb l’alumnat. El projecte becat és un projecte mediambiental en col·laboració amb dos països europeus, Alemanya i Dinamarca. Es farà un estudi comparatiu entre tres regions diferents europees per veure com tracten els temes ambientals: les autoritats locals, el sistema de reciclatge així com l’anàlisi d’entorns naturals propers als nostres centres escolars. La idea de demanar un projecte d’aquestes característiques sorgeix anys enrera, com idea inicial de demanar una beca Erasmus, però vam veure que ens mancaven els contactes europeus necessaris. És per aquesta raó que el centre va demanar beques Erasmus prèvies només amb professorat per, entre altres objectius, poder trobar centres interessats en el nostre projecte. Així és com vam iniciar col·laboracions primer amb Klarup Skole, un centre a Aalborg (Dinamarca) i més tard amb Fichte Gymnasium a Hagen (Alemanya).

Ara només quedar veure com són les directrius finals de les agències europees, ja que ens trobem en mig d’una pandèmia amb impossibilitat, al menys de moment, de viatjar. Esperem que es pugui trobar alguna solució, com ara postposar els viatges fins que la situació millori.

JA HAN SORTIT LES BEQUES MENJADOR CURS ESCOLAR 2020/21

Només informar-vos que ja han sortit les beques menjador del curs escolar 2020/21. Podeu consultar les llistes (només amb número identificatiu, sense noms) al web del centre, clicant aquí, o bé al taulell d’anuncis a l’entrada del centre (a l’exterior del centre).

Us fem arribar també la informació que ens indica l’Ajuntament en referència a les beques. Si teniu qualsevol dubte, adreceu-vos al mail i telèfons que s’indiquen aquí sota:

o RECTIFICACIÓ ENVIADA PER L’AJUNTAMENT 14-9-2020: Pensem que els infants no han de ser vulnerables a totes aquestes incidències i em decidit COMPACTAR els ajuts a qui ho demani. Han de presentar la sol·licitud a Serveis Socials, a ipj@ajrubi.cat o a l’escola (ens la farà arribar via mail). Recordeu, al ser la compactació del 70%, els alumnes es podran quedar a dinar una setmana 3 dies i la següent 4 dies. Sempre al llarg de tot el curs, amb un total de 123 dies. Un cop compactat NO es pot descompactar.

o   Les famílies que no van fer la sol·licitud, la poden fer durant tot el curs, però no han de deixar als nens al menjador fins tenir la resolució del CCVO.

o   Davant de dubtes  les famílies es poden adreçar al mail; ipj@ajrubi.cat o als telèfons; 630788458 i 935887000-ext.4114.

o   L’ajut del 100% de l’Ajuntament està condicionat pel sostre dels imports del reglament i la totalitat de l’ajut econòmic  no pot superar la quantia de 910€/any, que es correspon amb un ajut diari de 5€ aproximadament. La família haurà d’assumir l’import que excedeixi d’aquesta quantitat. Si la familia no es poguès fer càrrec d’aquest import les Treballadores Socials farien un estudi per valorar les possibilitats.

 

Imatge de Comfreak en Pixabay

TROBADA AMB ELS ALUMNES 1r ESO I INICI DE CURS

El passat 7 de setembre ens vam trobar amb els alumnes de 1r ESO. La trobada va servir perquè coneguessin el centre, el seu grup estable i també el seu tutor/a. L’equip directiu també vam passar per saludar-los personalment. Tots estàvem una mica nerviosos, nosaltres sobretot perquè portàvem molt de temps sense tenir alumnes al centre i ells suposem que ho estaven per iniciar les classes en un centre nou i perquè portaven molts mesos sense venir al cole. Però bé, de mica en mica agafarem el ritme. Els hi desitgem molta sort en aquesta nova etapa que comencen en el nostre institut.

Així mateix, el pròxim 14 setembre farem aquesta primera trobada amb tots els alumnes del centre! Ho farem de manera esglaonada per tal d’haver un menor nombre d’alumnes de cop al centre i poder explicar el nou funcionament de centre en situació de pandèmia amb tranquil·litat. És important que tots interioritzem els circuits dins del centre, el funcionament de pati, lavabos, etc… per poder estar en el centre de forma segura. A partir del 15 setembre l’horari serà l’habitual del curs 2020/21.

Els desitgem a tots i a totes un molt bon inici de curs!

ACTE DE RECONEIXEMENT DE L’AJUNTAMENT A ALUMNES AMB MILLOR NOTES PAU 2020

El passat 9 de setembre, les alumnes Paula Yeste, Paula Miguel van assistir a l’acte de reconeixement organitzat per l’Ajuntament de Rubí per als alumnes amb millors notes PAU. L’alumne Rachid Haddouchi tot i tenir també el reconeixement, no va poder assistir. L’acte serveix per valorar l’esforç dels tres millors alumnes de cada institut de Rubí. Les nostres alumnes no estaven soles en aquesta celebració, les van acompanyar les seves famílies, i la Júlia Lucas i el Francisco Muñoz, Coordinadora Pedagògica i Secretari respectivament de l’institut Torrent dels Alous. L’acte, que normalment se celebra al juliol, s’ha vist endarrerit per la situació excepcional de pandèmia i s’ha celebrat ara al setembre.

El nostre centre desitja molta sort a tots els alumnes que s’han graduat en el curs 2019/20 i que inicien nous reptes d’estudi, ja sigui en la universitat o en cicles formatius de cicle superior!