Per què no contestes? Teatre educatiu a 3r d’ESO

Avui iniciem les sessions de teatre educatiu Per què no contestes? a càrrec d’EdPAC Educació per l’acció crítica i gràcies a l’Ajuntament de Vilassar de Mar, a les aules de 3r d’ESO de l’Institut Pere Ribot.

Què es treballa i com és treballa?

Alguns trets de les tecnologies actuals de comunicació estan facilitant les relacions abusives entre el jovent en general i en les relacions sexo-afectives en particular. La geolocalització, els xats en connexió 24 hores, el sexpreading (difusió d’imatges amb contingut sexual sense consentiment) i altres afavoreixen el control de l’altra persona vulnerant drets, coartant la llibertat i facilitant relacions abusives i problemàtiques.

Després de plantejar situacions indesitjables d’e-relacions, es fa un debat i se cerquen propostes constructives per modificar aquesta tendència proporcionant elements per a l’anàlisi amb perspectiva de gènere i per a promoure relacions lliures, respectuoses i igualitàries.

El teatre educatiu és una proposta que està a cavall entre el teatre i un taller. Dissenyada per l’entitat està formada per dues parts:

  • Dues o tres escenes teatrals curtes en la que es presenten diferents situacions quotidianes.
  • Treball d’aprofundiment posterior dels continguts plantejats a les escenes

L’avantatge del teatre educatiu és que permet plantejar situacions escollides per ser properes a adolescents i joves, o per permetre aprofundir en certs aspectes, de manera que la reflexió es construeix en base a aspectes vivencials enlloc de fer-ho a partir de reflexions abstractes. A més, el format dramàtic afavoreix l’atenció en la mesura en què innova en les dinàmiques didàctiques.

El fan dos professionals amb formació teatral i amb estudis o experiència educativa.

L’Associació Educació per a l’Acció Critica -EdPAC- és una entitat fundada el 2003 per un grup de persones vinculades a la intervenció i l’acció social des de diferents àmbits

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>