IX Concurs Odissea. L’esport a Grècia i Roma

Som al 2020, any olímpic. La Cultura Clàssica es posa de moda; l’actualitat s’alia amb els orígens clàssics dels certàmens atlètics.
L’Associació de Professors de Llengües Clàssiques (APLEC) convoca la novena edició del Concurs Odissea a Catalunya, en el qual participaran els nostres alumnes de Cultura Clàssica de 3r d’ESO i de Grec de 1r de Batxillerat.

Els tres primers dies (3, 4 i 5 de febrer) sortiran publicades tres preguntes que versaran sobre un tema relacionat amb la Cultura Clàssica.
– 1r dia: l’esport en la mitologia grega i romana.
– 2n dia: l’esport en la vida quotidiana a Grècia i Roma.
– 3r dia: l’esport en la història i institucions grecollatines.

El quart dia (dijous 6 de febrer) sortiran publicades unes altres preguntes-pista i una superpregunta de major dificultat que les preguntes ordinàries: la resposta de la superpregunta vindrà donada per les inicials de les respostes correctes d’aquestes preguntes-pista, seguint el seu ordre de publicació. Totes aquestes preguntes tindran com a eix temàtic l’esport en la literatura grecollatina.

Els equips participants hauran de respondre les preguntes completant directament el formulari publicat a la pàgina web del concurs (www.odiseaconcurso.org).

Animem els nostres joves Odisseus a vestir-se còmodes, calçar-se les seves sabatilles esportives, entrenar el seu cos i la seva ment, escalfar els seus músculs i els seus cervells, posar a punt els seus ordinadors, els seus llibres, notes i tot el material competitiu necessari per al certamen que s’aproxima, que serà… olímpic, per Zeus!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>