Primera edició del “Milà Fashion Day”

Aquest matí, a l’hora de l’esbarjo, ha tingut lloc a l’Institut Milà i Fontanals la primera edició del “Milà Fashion Day”; una desfilada on s’han presentat les col·leccions de moda creades per les alumnes del Mòdul Dual de segon curs del CFGM de Fabricació i Ennobliment de productes tèxtils. La iniciativa ha tingut molt bona acollida entre alumnes i professorat del centre, que han omplert el gimnàs per veure el show.

Les Alumnes/dissenyadores amb el/les seves models i professores del cicle.

Les alumnes/dissenyadores Mariam Ahannach i Teresa Casado han ideat tres conjunts on han aplicat els coneixements adquirits en les diverses assignatures del cicle: moda i tendències, estampació, teixidoria de gènere de punt, acabats, tintura i patronatge i confecció. S’han creat peces inèdites de gènere de punt i models fets amb teixits de calada, però s’ha volgut posar un clar èmfasi en el reciclatge i la reutilització de peces de roba, ja que algunes de les propostes mostrades partien de pantalons, samarretes o vestits vells reutilitzats.

Mariam Ahannach (a la dreta de la imatge) ha dissenyat tres models de dona inspirats en personatges de series de ficció i pel·lícules: una princesa coreana, la reialesa de l’Edat Mitjana i la protagonista del film “Malèfica”. El resultat ha estat una col·lecció de looks molt teatrals i plena de contrastos entre els colors càlids i estètica naïve en el model medieval i el d’inspiració asiàtica i el negre d’estètica més agressiva del vestit de “Malèfica”.

Teresa Casado (segona per l’esquerra) s’ha inspirat en l’estil Pin-Up per crear un disseny d’home i dos models per dones. Els seus colors han estat el negre, el vermell i el blau texà amb tocs de pell en negre i marró. Dues de les seves creacions eren conjunts informals on hi predominava el texà i l’altra, un vestit amb diversos complements per ocasions més especials.