La metal·lúrgica Dicor-ISM cedeix maquinària al Milà i Fontanals per millorar la formació

La metal·lúrgica Dicor-ISM cedeix maquinària al Milà i Fontanals per millorar la formació

L’empresa metal·lúrgica Dicor-ISM S.L. ha decidit cedir un de les seves màquines d’ús habitual, una fresadora CNC Lagun, a l’institut Milà i Fontanals d’Igualada amb l’objectiu de contribuir a la millora dels estàndards formatius del centre.

Dicor-ISM S.L., amb seu a la Torre de Claramunt, és una empresa plenament compromesa amb la dinamització del sector metal·lúrgic anoienc, ha explicat Mari Luz Montserrat, responsable de Recursos Humans de l’empresa. Per aquest motiu, durant tot l’any passat va participar activament de les reunions realitzades per la sectorial metal·lúrgica de la UEA, en què va tenir l’oportunitat de visitar el Milà i Fontanals per conèixer a fons les seves instal·lacions. Es va constatar que hi havia alguns desajustos entre allò que oferia el centre i allò que es demanava des del sector, en tant que es tracta de maquinàries molt costoses i que periòdicament s’han d’actualitzar.

Per aquest motiu, i tenint en compte que recentment l’empresa tenia previst canviar part de la seva maquinària, va decidir cedir al Milà i Fontanals una de les fresadores CNC que canviaven. Així, els alumnes podran formar-se amb les eines que es trobaran al mercat laboral. “Si saben que es formen amb l’última tecnologia i quan arriben a l’empresa veuen que ho coneixen tot des del minut 1, això encara animarà més alumnes a formar-se”, ha exposat Montserrat, en un cercle virtuós que el conjunt del sector espera que beneficiï el conjunt de la la societat. Dicor-ISM és una empresa jove i dinàmica integrada per equips professionals formats en el món industrial, dedicada especialment a l’enginyeria, construcció muntatge de maquinària en general, automatització i mecanització i muntatge d’encunys i matrius.

“Molt satisfets”

Per part del Milà i Fontanals, el seu director, Juan Manuel Linares, s’ha mostrat d’allò més satisfet per aquesta cessió. “Amb aquesta nova maquinària, des del centre tenim la convicció que l’alumnat sortirà encara més preparat d’acord amb les necessitats que ens expressen les empreses”, ha assegurat. “Tenir accés a aquesta tecnologia obre molts camins. Crec que aquesta via de col·laboració que hem encetat és la bona”, ha exposat.

Al Milà i Fontals s’hi imparteixen dos cicles orientats al sector metal·lúrgic: el CFGM de Manteniment electromecànic (DUAL) i el CFGS de Mecatrònica industrial. “Tots dos tenen una gran demanda i, paral·lelament, una gran taxa d’ocupabilitat”, ha reivindicat Linares. “Animem tots els estudiants interessats en la metal·lúrgia que vinguin al Milà a formar-se adequadament, perquè aquest és un sector amb molt de futur”, ha conclòs.

“Un èxit col·lectiu”

El president de la Unió Empresarial de l’Anoia (UEA), Blai Paco, s’ha sumat a l’agraïment a Dicor-ISM pel gest. “Hem de tenir en compte que Dicor-ISM no només dóna aquesta fresadora, sinó que també hi ha posat tota la mà d’obra necessària per transportar-la, per instal·lar-la… “, ha exposat Paco.

“Aquesta cessió de maquinària que avui presentem és un èxit col·lectiu per al conjunt del sector”, ha reivindicat, exposant tot seguit que la dinamització del sector metal·lúrgic anoienc que està duent a terme la UEA no seria possible sense les empreses. Paco ha remarcat que “a l’Anoia tenim un sector metal·lúrgic molt potent, però que massa vegades queda ‘ocult’, i aplega unes 300 empreses, que en total, generen un volum de negoci de més de 650 milions d’euros”.

El president de la UEA també ha volgut remarcar “la importància de la col·laboració público-privada per donar impuls a projectes com aquest, el qual, compta des d’un inici amb el suport i la col·laboració de l’Ajuntament d’Igualada”.

http://veuanoia.cat/metallurgica-dicor-ism-cedeix-maquinaria-propia-mila-fontanals-millorar-formacio/