Tutoria entre iguals – 1r i 3r d’ESO

Des de començament de curs estem realitzant una sèrie d’activitats per aplicar el programa “Tutoria entre iguals” amb l’alumnat de 1r i 3r d’ESO.

Aquest programa té com a principals objectius prevenir l’assetjament escolar, millorar la convivència al centre i donar eines als nois i noies per a que siguin més competents en els àmbits social i personal.

Consisteix en què nois i noies de 3r d’ESO facin de tutors i tutores dels nois i noies de 1r d’ESO. Es basa en el fet que les relacions entre iguals faciliten la comunicació de problemes i situacions negatives que potser mai podríem detectar els adults, i per les quals, en molts casos, es pot trobar solucions més efectives sense necessitat de sancions.

Durant les primeres setmanes d’octubre l’alumnat va fer uns tallers informatius i formatius (2h a 3r d’ESO i 1h a 1r d’ESO), les professores responsables en col·laboració amb les tutores han fet les parelles i el dia 29 de novembre a la tarda es va fer la primera activitat de coneixement de les parelles.

Volem expressar-vos la nostra satisfacció per aquesta primera trobada, tant els grans com els petits estaven molt nerviosos, però la sessió es va desenvolupar amb molta tranquil·litat i per ara sembla que tothom està molt content amb la seva parella.

Veure les fotos de dilluns passat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>