Tarraco, Scipionum opus

Després de tot un llarg i exigent trimestre, els alumnes de 1r i 2n Batxillerat que cursen Llatí i Grec van poder gaudir d’una visita a la ciutat de Tarragona el dia abans de les tan esperades vacances de Nadal. L’objectiu de la mateixa era contemplar in situ les restes de l’antiga Tàrraco, obra fundacional dels germans Escipió pels volts del 218 a.C. 

La visita va començar a la pedrera del Mèdol, situada a uns 6 kilòmetres de la ciutat de Tàrraco i molt a prop de l’antic traçat de la Via Augusta. Després de caminar per sobre de l’aqüeducte de les Ferreres, el grup va poder contemplar amb els seus propis ulls les muralles tarragonines, els dos fòrums de la ciutat – ja que era, a més, capital de província romana-, la torre del Pretori, l’amfiteatre – un dels pocs d’època romana situats vora del mar, degut a l’estructura en terrasses del terreny de la ciutat-, les poques restes de teatre que es conserven i el circ, amb les meravelloses vistes de tota la plana tarragonina.

El valor d’aquesta visita és doble: es reforça, per una banda, el contingut teòric vist prèviament a classe sobre el traçat urbanístic de la ciutat -avaluable per a les temudes PAU- i, per l’altra, es proporciona una ocasió de cohesió de grup als alumnes de Clàssiques de 1r i 2n Batxillerat. 

No tan sols els temps ens va acompanyar sinó que vam poder comptar amb un guia de luxe, molt estimat no només per la persona que escriu aquestes línies sinó també per tots els alumnes del grup: en Roc Escala, antic professor de Clàssiques del nostre centre. 

Es pot dir que la petjada que els romans van deixar a la ciutat de Tàrraco és de la mateixa magnitud que en Roc als nostres cors.

Gràcies per tot i per tant, Roc!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>